Sådan anmelder vi

Gamesector anmelder spil ud fra den overordnede betragtning om, at vi bestræber os på at give læseren en objektiv vurdering af spillet, således at læseren på bedste vis selv er i stand til at vurdere, hvorvidt spillet er noget for hende/ham eller ej.

I bedømmelsen lægger vores anmeldere vægt på især følgende områder:

  • Underholdningsværdi. Hvor godt er man underholdt, når man spiller det pågældende spil.
  • Nyskabelser. I hvilken grad formår spillet at bringe nye ting til genren.
  • Gameplay. Hvordan fungerer gameplayet generelt, og hvordan virker styringen.
  • Grafik og lyd. Hvor højt niveau befinder spillet sig på grafisk og lydmæssigt, og hvilken betydning har dette for spiloplevelsen.
  • Teknisk niveau. Er spiloplevelsen flydende, hakker grafikken eller lyden eksempelvis og hvor god er navigationen rundt i spillet.

Med ovenstående in mente tildeles hvert spil en karakter mellem 1 og 10 ud fra følgende skala:

10: FANTASTISK!
Dette spil hører til blandt de allerbedste spil, der nogensinde er udgivet. Spillet formår at flytte sin genre til et højere niveau og er perfekt eller i hvert fald tæt på at være perfekt i alle henseender. Det anbefales uforbeholdent til alle.

Eksempel: Braid


9: FREMRAGENDE
Et spil af virkelig høj klasse, der er tæt på det perfekte og med meget få forbedringsmuligheder. Spillet er både teknisk og gameplaymæssigt suverænt og er et spil, som de fleste vil synes om.

Eksempel: Red Dead Redemption


8: FORTRINLIGT
Dette spil har en høj underholdningsværdi, og selv om der også er kritikpunkter, vejer disse væsentligt mindre end spillets positive sider. Spillet anbefales til de fleste men især til fans af genren.

Eksempel: Deathsmiles Deluxe Edition


7: GODT
Dette spil har mange gode momenter, men der er også plads til forbedringer på flere områder. Spillet vil i højere grad tiltale fans af den pågældende spilgenre, mens spillere, der ikke har præferencer for eller erfaring med genren, sagtens kan finde bedre alternativer.

Eksempel: Wii Party


6: RIMELIGT
Dette spil er en lille smule over middel, efterlader en række positive indtryk men bestemt også en del negative. Vil sandsynligvis være et spil, der for de fleste hurtigt vil gå i glemmebogen, og hvor kun hardcore fans af genren vil finde det mere end almindeligt underholdende.

Eksempel: Shrek Forever After


5: MIDDELMÅDIGT
Et spil, som ikke byder på det helt store og som nok mest af alt vil tiltale spillere, der har kraftige præferencer for den genre, som spillet befinder sig i. Spillet byder ikke på noget som helst ekstraordinært og må derfor betragtes som en meget blød mellemvare.

Eksempel: FlingSmash


4: UNDER MIDDEL
Dette spil er tæt på at være decideret dårligt og har ikke meget underholdningsværdi. Hverken teknisk eller gameplaymæssigt formår spillet at imponere, og man bør virkelig kraftigt overveje at lade denne titel blive stående på spilhylden.

Eksempel: You're in the movies


3: DÅRLIGT
Et spil, som har ganske få oplivende momenter, og hvor de mange tekniske fejl er med til at ødelægge spiloplevelsen. Kun meget få spillere vil finde fornøjelse ved dette spil, og spillet frarådes.

Eksempel: Prison Break: The Conspiracy


2: RINGE
Dette spil er enten meget fejlfyldt eller så dårligt produceret, at det stort set ingen positive indtryk efterlader. Spillet er – enten pga. det tekniske eller det gameplaymæssige lave niveau tæt på at være uspilleligt og frarådes alle.

Eksempel: Hasbro Family Game Night


1: NEDEREN!
Dette spil er totalt uspilleligt og blandt de dårligste spil, der nogensinde er udgivet. Det frarådes på det kraftigste at købe det – også selv om man er stor fan af den genre, som spillet befinder sig i.

Eksempel: Stalin vs. Martians

 

Gamesectors Medaljer

Gamesector opererer med 2 medaljer, henholdsvis Gamesector Anbefaler samt Gamesector Fraråder.

Gamesector Anbefaler

Denne medalje tildeles spil, som får karakteren 8, 9 eller 10. Disse spil vil tiltale de fleste gamere, hvad enten man er fan af genren eller ej.

Gamesector Fraråder

Denne medalje tildeles spil, som får karakteren 1, 2 eller 3. Disse spil vil have meget lidt eller slet ingen underholdningsværdi, hvad enten man er fan af genren eller ej.

Om anmelderen