Score: 9
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Såååå meget indhold jeg bliver helt svimmel
Flot og hurtig grafik
Suveræn kontrol
Godt for børnefamilien
Det er jo stadigvæk, teknisk set, bare Mario Kart 8 med pynt

En update med kubik
Tilbage i 2014, hvor Ice Bucket Challenges stadig var lidt sjove (okay de har aldrig været sjove) og hvor hele verden fandt ud af hvor Sochi ligger (og efterfølgende glemte det igen) udgav Nintendo Mario Kart 8 til deres Wii U konsol. Fans var henrykte over spillet, der kombinerede det bedste fra mange af de foregående Mario Kart racere og formåede at pakke det hele ind i mere indhold, mere action og mere kaos end nogensinde før. Balancen i spillet var nær perfekt og Mario Kart 8 endte da bl.a. også med at vinde en velfortjent Academy of Interactive Arts & Sciences Award for bedste racerspil i 2015 (tag den Forza Horizon 2).

Nu har Nintendo så udgivet en Deluxe udgave af Mario Kart 8 og som sædvanen foreskriver indeholder den alle de DLC pakker, der udkom til det originale spil. Men Nintendo har tydeligvis ikke ønsket at lave den klassiske gang venstrehåndsarbejde man normalt forbinder med ”deluxe” udgaver af spil, så der er masser af ekstra kræs for fans i denne Deluxe udgave, udover den obligatoriske grafiske opgradering og alle DLC pakker.

Et overflødighedshorn for gokart-racere
Nu skal det ikke bare handle om antal af dit eller dat, men man kan ikke komme udenom, selv ikke med et sejt drift eller en håndbremsevending, at Mario Kart 8 Deluxe er en indholdsmæssig moppedreng. Fra starten af spillet har du stort set adgang til et regulært overflødighedshorn af spilmodes, 42 forskellige racerkørere, 48 baner (og banerne er alle unikke og designet med masser af detaljer, tricks og fælder), så der er indhold i Mario kart 8 Deluxe til de næste mange, mange måneder. Okay det er i realiteten alt det originale indhold plus indholdet fra DLC pakkerne, men det er stadigvæk imponerende i sit omfang.

Af mere interessante nye features (eller i hvert fald gamle features, der reintroduceres til serien efter en pause) kan nævnes muligheden for at samle to ting op. Det lyder måske ikke som jordens største nytænkning, men det giver masser af nye taktiske muligheder, både for den førende kører, men også for resten af feltet, når man kan have f.eks. to shells eller en kombination af shells, bananer, mushrooms og så videre. Mere interessant er det at der i Mario kart 8 Deluxe er en rigtig Battle Mode med otte dedikerede baner, hver med deres egne unikke gimmicks. Hele Battle Mode konceptet er gennemgribende renoveret og er en solid og selvstændig mode denne gang, der ikke længere fungerer som en lille godbid, men som et helt måltid for sig selv.

Hele familien kan være med
Kontrollen er der naturligvis også arbejdet med og udover at den fungerer stort set upåklageligt nu, så er der hjælp at hente til de yngste spillere i form af en Auto Accelerate og Smart Steering funktion, der gør det lettere for de yngste spillere i familien at koncentrere sig om spillets action, uden for mange dikkedarer. Det understr3eger Nintendos store fokus på at gøre deres spil og konsoller familievenlige. Et absolut plus i et spil som dette, der indbyder til multiplayer kaos hjemme i stuen.

Udover disse større forbedringer har Mario Kart 8 Deluxe fået en generel overhaling med masser af små forbedringer, der samlet set får spillet til at fremstå som en end nu bedre kart-racer end sin hæderkronede forgænger. Grafikken er naturligvis boostet op til 1080p (fra 720p i Wii U versionen) og frameraten er forbløffende høj og stabil, selv i splitscreen med to spillere.

Uden at fornærme nogen, så gætter jeg på at det er de færreste der har spillet Mario kart 8 til Wii U. I hvert fald hvis man kigger på Wii U konsollens salgstal. Så nu har du en ny chance for at prøve kræfter med det absolut bedste gokart racing spil på markedet. Det er en på alle måder forbedret størrelse i forhold til det originale spil til Wii U og det er faktisk lidt af en bedrift, for det originale spil var, som man siger herovre hvor vi har gummistøvlerne solidt plantet i den jyske muld, ”slet ikke så ringe endda”. Så nu har du to undskyldninger, Mario Kart 8 Deluxe og Zelda Breath of the Wild, for at købe en Switch. Mere har du vist ikke behov for.

Gamesector Anbefaler

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).