Kirby: Planet Robobot

Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI Violence
PositivtNegativt
Masser af features
Flot og varieret level design
Relativ kort central historie
Køb Kirby: Planet Robobot hos vore partnere:
  

Robo-Kirby
Kirby sover. Rigtig tungt endda. Måske har han været ude med vennerne aftenen i forvejen og få en bane eller to eller også er han bare som den gennemsnitslige danske teenager – usædvanlig dvask og umulig at vække. I hvert fald sover han fra at rumvæsner invaderer hans planet, Popstar (*host* Pan Club… siger det bare *host*), og da han vågner er hele planeten blevet besat og mekaniseret og et gigantisk rumskib forankret til fem fæstninger rundt omkring i nabolaget.

Nu er Kirby lidt af en superhelt og lad dig ikke narre af hans bløde og lyserøve ydre. Han æder aliens til morgenmad. Bogstaveligt talt. Kirbys helt store gimmick er nemlig at han (som altid) kan suge fjenderne til sig og sluge dem (nu er det vist ikke sjovt med Pan Club referencer længere), hvorved han arver deres egenskaber. Denne grundlæggende mekanik er omdrejningspunktet i Planet Robobot, der er et sidescrollende platform / actionspil, præcis som spillets forgænger Triple Deluxe.

Udover at sluge fjender og hugge deres egenskaber i kort perioder har Kirby også adgang til en form for kamprobotter, hvilket er naturligt nok taget spillets titel i betragtning. Når Kirby hopper i en robotdragt mister han en hel del af sin fart og mobilitet, til gengæld får han en betydelig slagkraft, der gør at han kan smadre forhindringer, banke store fjender eller løfte tunge ting, når der skal løses simple puzzles. Robotdragterne kan ligeledes opgraderes med ekstra funktioner, så variationen og underholdningsværdien er stor.

For at åbne op for den sidste bane i hver af spillets seks verdener, skal du have samlet såkaldte ”Code Cubes” på banerne. Disse kræver ofte at du er yderst grundig i din søgen og flere af dem kræver desuden at du har Kirby udrustet med de helt rigtige færdighede. Heldigvis er banedesignet så godt, varieret og farverigt at det aldrig rigtig føles som et surt job at lede efter Code Cubes og udforske banerne.

Features, features everywhere!
Udover det centrale spil byder Planet Robobot på et regulært overflødighedshorn af spilmuligheder, minispil, amiibo understøttelse og features. En af disse er Meta Knightmare Returns, hvor du får lov til at spille hele spillet igennem som Meta Knight – dog med en noget højere sværhedsgrad. Dertil kommer The Arena, en form for boss-arena hvor man skal slå boss efter boss og to minispil i form af Team Kirby Clash (en form for actionrollespil for fire spillere) og Kirby 3D Rumble (et single player 3D spil hvor Kirby skal ”skyde” fjender). Mængden af ekstra indhold er decideret overvældende, især fordi det grundlæggende gameplay i Planet Robobot faktisk er forbløffende godt i sig selv.

Masser af variation, klassisk Kirby platforming og et virvar af ekstra og originale spilmodes er hvad menuen byder på. Og det bør være nok til at få enhver Kirby fan godt og grundig mæt – ja decideret forædt endda. Skal man være kritisk, så kan man nævne at den centrale historie i spillet ikke er voldsomt lang og at det trods alt stadig ”bare” er en sidescrollende platformer (som jo ikke ligefrem er en mangelvare på en Nintendo konsol, vel?). Men, men, men lad ikke det afholde dig fra at spille Planet Robobot, der oser af charme og byder på solid underholdning i timevis.

Gamesector Anbefaler

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).