Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 16+PEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Fantastisk gameplay
Eminent grafik og lyd
Overbevisende Star Wars-stemning
Der mangler en story mode!
Måske lidt for lidt indhold
Køb Star Wars: Battlefront hos vore partnere:
 

Første gang, jeg i spilregi stiftede bekendtskab med Star Wars-universet var tilbage i 1983 i Ataris uforglemmelige klassiker Star Wars. 10 år senere var det X-Wing, der imponerede med hurtig grafik og et meget vellykket gameplay. Star Wars-franchisen har budt på adskillige spiloplevelser ud over ovennævnte, og nu er det således Battlefield-udviklerne fra den Stockholm-baserede udvikler DICE, der står ved roret.

Sidst vi hørte noget til Battlefront-serien var tilbage i 2005 med det ganske vellykkede og populære Star Wars: Battlefront II, som vi belønnede med et velfortjent 8-tal. Dengang kunne man spille op til 64 spillere online på PC og 24 på konsol. Der er inden for spilverdenen naturligvis sket en hel del på 10 år, og det ses naturligvis tydeligt i Star Wars: Battlefront. Antallet af samtidige spillere er dog reduceret til 40, men der trækkes også kæmpestore veksler på Frostbite 3-motoren, der driver spillet.

På nogle områder ligner spillet dog meget sig selv, om end det på flere andre områder ikke føles som det gode gamle Star Wars: Battlefront II. Vi har at gøre med en 1st person-shooter, eller skulle jeg måske sige 3rd person-shooter, for man kan on-the-fly skifte mellem 3. og 1. persons synsvinkel. Skiftet er næppe noget, de fleste vil bruge - man finder hurtigt sin foretrukne - men smart, at der er noget for enhver her. Skulle man pege på en ting, der har ændret sig gameplaymæssigt, er det velsagtens, at spillet er blevet langt mere tilgængeligt. Det er hurtigt at lære, det er forholdsvist hurtigt at blive rimeligt god til, og man kan ikke på samme måde som i forgængeren udnytte eventuelle "mad skills", såfremt man skulle have udviklet disse.

Star Wars: Battlefront er i bund og grund et multiplayer-spil og byder stort set ikke på nogen som helst form for singleplayer-oplevelse. Der er ganske vist en række hurtigt overståede træningsmissioner, hvor du lærer, hvordan du skal gebærde dig som fodsoldat, superhelt (Hero) eller i et af de forskellige fartøjer, du kan styre gennem spillet. Herudover findes der en spilmode, hvor du bliver udsat for sværere og sværere bølger af fjender, som du (og evt. medsammensvorne) skal nedlægge. Men altså en reel story mode er der ikke, og det er virkeligt ærgerligt. Nu hvor spilmotoren fungerer så fremragende, som den gør, kræver det, at du er en af dem, der gider spille sammen med andre, og det vil med al sandsynlighed få en del (Star Wars)-fans til at falde fra, hvilket er ret ærgerligt.

For Star Wars: Battlefront er nemlig i sig selv en fryd at spille. Der findes en række forholdsvist varierede game modes fordelt på planeter fra Star Wars-universet så som Endor, Tatooine eller den usædvanligt smukke isplanet Hoth. Du kan som nævnte spille op til 40 personer online samtidigt (2 hold à 20 personer), og foruden klassiske game modes som Supremacy (Deathmatch) eller Cargo (læs: Capture the Flag), bydes der også på eks. Heroes vs. Villains, hvor et hold består af 3 helte og 2 alm. fodsoldater, og hvor det således gælder om at dræbe det andet holds 3 helte. Der bydes på decideret luftkrig i Squadron, hvor du eksempelvis kan tage din X-Wing ud på en prøveflyvning. Hero Hunt er for 8 spillere, hvor de 7 spiller som alm. soldater og skal forsøge at nedlægge helten, som eksempelvis kunne være Darth Vader, Luke Skywalker eller Boba Fett.

Rent teknisk afvikles spillet fuldstændigt flydende hvadenten man er 8 eller 40 spillere på banen, og det er virkeligt imponerende. Grafisk er spillet velsagtens noget af det smukkeste, der er set på den nye generation af konsoller, hvor man især bemærker den meget høje detaljeringsgrad, den vanvittigt smukke lyssætning, animationerne og de farverige effekter. Isplaneten Hoth ser uhyre livagtig ud, og når man suser mellem træerne i skoven, føler man sig som en del af en Star Wars-film. Det, at DICE er lykkedes så flot med at skabe en ægte Star Wars-stemning er måske spillets allerstørste styrke.

Når man ser sammenlagt på Star Wars: Battlefront, så bør det bedømmes som et multiplayer-spil, og på den præmis fungerer spillet fremragende. Det kan diskuteres, hvorvidt der kunne have været lidt mere indhold i dette fuldprisspil, men det, der er, er fremragende. Star Wars: Battlefront kræver, at du er til multiplayer, for savnet af en decideret singleplayer-oplevelse var for mig for stort til, at jeg kommer helt op på skalaen. Er du ligeglad med dette, kan du dog roligt lægge en karakter til det 8-tal, som spillet her tildeles.

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.