Forza Motorsport 6

Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+PEGI Online
PositivtNegativt
Masser af indhold
Flot grafik
Vellykket online-del med op til 24 spillere
Mod-systemet er sådan lidt lala En decideret story mode ville have klædt spillets singleplayer-del
Køb Forza Motorsport 6 hos vore partnere:
 

Det var ret tydeligt, da vi prøvede kræfter med Forza Motorsport 5, at her var der tale om et spil, som udviklerne ikke havde haft tid nok til at færdiggøre og således måtte skære i indholdet, hvilket blandt andet gik ud over antallet af biler og baner samt Forzavista - Microsofts blærerøvsfeature, hvor du kan nye bilerne i al deres pragt næsten som om du stod ved siden af.

Alt dette er med i årets udgave i Forza-serien, og derudover bydes der på en række nyheder. Mere end 450 biler er med fra spillets lancering, og hertil kan vi naturligvis forvente en række udvidelsespakker med nye lækre biler. 24 forskellige baner kan der køres på, heraf en hel række, som aldrig er set før i Forza-serien. Drivatar-systemet kendt fra både Forza Motorsport 5 og det fabelagtige Forza Horizon 2 er også med. For dig, der er ny i Forza-regi, kan Drivatar-systemet kort forklares som digitaliserede AI'er baseret på dine Xbox-venners køreegenskaber. En feature, der virker fremragende og gør spillet meget mere levende i offline-mode.

En væsentlig nyhed er de såkaldte "mods", dvs. power-ups, som du kan købe med in-game credits eller vinde i spillet. Mods forbedrer din bils køreegenskaber og giver dig forskellige andre fordele. Snyd, kunne man måske tænke, men mods fungerer heldigvis kun i singleplayer. I multiplayer er vilkårene ens for alle - præcist som det bør være, så den bedste mand (eller kvinde naturligvis) altid vinder.

En anden spændende feature er, hvorledes regnvejr påvirker din udfordring meget realistisk. Regnvejr gør vitterligt banerne glatte og øger sværhedsgraden betydeligt. Sværhedsgraden føles i det store og hele som om, det har fået et nøk eller to opad, og selv på laveste sværhedsgrad med alle hjælpemidler slået til, vil den uøvede kunne komme i problemet. Noget der ellers aldrig har været et issue i serien.

Men modsat eksempelvis Forza Horizon 2 er Forza Motorsport 6 langt mere end simulator end en arcaderacer, således formår Microsoft at dele sol og vind lige mellem alle sine Forza-fans.

Spillets karriere-del, som jo egentlig ikke er en historiedrevet karrieredel, men snarere bare en forholdsvist simpel kampagne, kaldes Stories of Motorsport med masser af løb, understøttet af en glimrende tutorial, der behændigt gelejder dig gennem spillets features, og hvor du får tilpas meget tid til at vænne dig til styring, muligheder og begrænsninger. Lige som i Forza Horizon 2 får du i Stories of Motorsport også mulighed for at prøve kræfter med de såkaldte Showcase Events, hvor du skal gennemføre forskellige specialmissioner - dog ikke så outrerede som i Horizon 2, hvor man skulle køre om kap med et tog, et fly osv. Men sådan noget lir er der naturligvis ikke plads til i en tæt-på-vaskeægte simulator.

Styringen og fartfornemmelsen føles generelt fremragende, bilens fysik er meget realistisk, uden at jeg skal kunne prale af at have kørt i nogen som helst af spillets 450 biler i virkeligheden. Men Turn 10 siger det selv, og så må vi jo tro på dem. Hvor singleplayer-delen lærer dig at spille og giver dig mulighed for at sætte supertider osv. er det i multiplayer, at Forza Motorsport 6 først for alvor kan underholde. Op til 24 spillere deltager i forskellige online-løb, og her er det tæt på "Vind eller forsvind". Kunsten er at finde sammen med spillere af cirka samme styrke, for tætte løb er nu engang der, hvor det er allersjovest at køre mod andre. Online-koden ser ud til at fungerer rigtigt fint uden problemer under testfasen, og bliver du fan, vil du kunne underholde dig helt frem til næste års udgivelse.

Grafisk er Forza Motorsport generelt set en rigtig lækkerbisken med masser af flotte detaljer, både stationære og animerede, superflotte farver og brug af lys og skygge, men dog uden helt så meget liv som i Horizon 2 - i sagens natur, da vi her kører baneløb og ikke drøner rundt midt på markerne eller gennem en skov. Lydmæssigt er Forza Motorsport også rigtigt godt med, med lækre motorlyde især.

Forza Motorsport 6 har alt det, vi savnede i 5'eren, og er du fan af serien, får du i år fuld valuta for pengene. Forza Motorsport 6 er et aldeles glimrende bilspil!

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.