Score: 9
Steam
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Episk historie
Bedste real-time rumstrategi der er lavet
Nøjagtig genudgivelse af originalerne
Fejende flot grafik
Savner Cataclysm udvidelsen
Homeworld 2 historie lever ikke helt op til forgængeren

Kongen vender tilbage
Det er en nærmest overmenneskelig præstation når resterne af Kushan racen rejser tværs gennem det kendte verdensrum for at bosætte sig på deres oprindelige hjemplanet Hiigara og på samme måde er det en imponerende præstation når Gearbox tager det bedste real-time strategispil fra forrige årtusinde og genudgiver det i en 2015 udgave der uden sammenligning er det hidtil bedste spil i samme genre i dette årtusinde.

Den nye version af Homeworld indeholder de oprindelige Homeworld (1999) og Homeworld 2 (2003) genskabt til mindste detalje i en version, der er bragt helt og fuldstændigt op til 2015 standard. Desværre er Cataclysm udvidelsen til det oprindelige Homeworld ikke med i den nye version, hvor det til gengæld er muligt både at spille den nye version og den oprindelige version af begge spil.

Fuldstændig som det var tilfældet for 16 år siden, imponerer Homeworld igen med sine gigantiske 3D slag mellem rumflåder. Spillet gør sit bedste for at introducere dig langsomt til alle spillets mekanismer og enheder, men det varer ikke længe før du deltager i slag, hvor små jagere hvirvler rundt omkring gigantiske rumkrydsere i farvestrålende og kaotiske tredimensionelle slag.

Et rumskib større end Storebæltsbroen
Din base i spillet er dit moderskib. En gigantisk halvmåneformet konstruktion, der efter sigende skulle være over 25 km. lang. Fra dit moderskib sender du ressourcesamlere ud for at høste ressourcer fra meteorer og vragstumper og på dit moderskib driver du forskning i nye offensive og defensive rumskibe og våben ligesom det er dit moderskib, der producerer alle dine enheder. Dit moderskib fungerer ligeledes som hangar for alt undtagen de største rumskibe og her kan du både parkere og reparere din rumflåde undervejs.

Lydsiden i begge spil er restaureret fra originalerne og Homeworld fortæller igen den samme rørende og melankolske historie om resterne af en planet, der kæmper en næsten umulig kamp for både racens overlevelse og missionen for at finde tilbage til deres oprindelige hjemplanet. Hver mission er forbundet af mellemsekvenser fortalt i simple tegninger og alle de enheder du har tilbage fra den forrige mission tager du med dig til den næste. Tilsammen giver det en unik fornemmelse af sammenhæng og igen og igen overvældes du af fornemmelsen af ikke bare at spille for at gennemføre et computerspil, men for at redde en hel planet fra udslettelse.

Bortset fra at de mindste enheder i Homeworld ikke længere skal docke med moderskibet i tide og utide for at tanke brændstof, så indeholder den opdaterede version af Homeworld 2 stadig nøjagtigt de samme spilmæssige forbedringer i forhold til Homeworld som det var tilfældet i 2003. Her giver det især nye strategiske muligheder at kunne angribe bestemte dele af de helt store rumskibe og der er større strategisk forskel mellem de forskellige racer. Til gengæld når Historiefortællingen i Homeworld 2 aldrig i nærheden af det episke drama der danner rammen for det første spil.

Hvem vil være realistisk når bare man ser godt ud?
Igen i 2015 udgaven imponerer begge spil med grafik og lyd. Rummet er uendeligt smukt i sine utallige nuancer, baggrundslyden sætter den perfekte stemning og missiler, laservåben og gigantiske eksplosioner fylder både din skærm og dine højtalere når kampene går i gang. Det hele er hamrende urealistisk i forhold til verdensrummets lufttomhed, men det bliver det ikke mindre imponerende af.

De oprindelige versioner af begge spil kan du også kaste dig over. Om ikke for andet, så for at se hvor meget spillene er blevet opdateret uden der er pillet det mindste ved hverken historie eller gameplay. Men ud over det nostalgiske gensyn er der ikke nogen grund til at genbesøge originalerne der både er fastlåst i 4:3 format og i en forældet skærmopløsning.

Holder hele vejen – og lidt til
Homeworld Remastered Collection formår at genskabe Homeworld ned til den mindste detalje, ikke som det så ud i 1999, men nøjagtigt som det ser ud i vores hukommelse fra den gang. Med sit enestående 3D gameplay, fabelagtige grafik og episke historie sætter Remastered Collection en fed streg under hvor enestående og hvor langt fremme spillet allerede var i 1999.

For nogle af os er det tiden til et kærkomment og længe ventet gensyn, mens det for andre er en gylden chance for at stifte bekendtskab med, det bedste real-time strategispil i rummet der nogensinde er lavet.

Gamesector Anbefaler

Om Jesper Søtofte