Score: 6
Steam
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+PEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Holder maks, også efter 16 år
Mange hundrede timers tabt søvn
Udvidelserne mangler
Kun minimale kosmetiske forbedringer
Originalen kan fås væsentligt billigere
Køb Heroes of Might and Magic III – HD Edition hos vore partnere:
 

Gamle briller med nyt glas
Lad det være sagt med det samme. Heroes of Might and Magic III, eller blot Heroes 3 blandt venner, er et af de bedste spil, der er lavet og helt klart det bedste i serien. Nu er det så kommet i en opdateret ”HD edition” hvor grafikken har fået en overhaling, men hvor der ikke er pillet det mindste ved selve spillet i forhold til klassikeren fra 1999. Der er faktisk ikke engang tale om at spillet på nogen måde har fået ny grafik. Alting ligner fuldstændig sig selv men er blevet frisket op til en højere opløsning. Resultatet er, at spillet ser fuldstændig ud som vi husker det og det var nødvendigt at finde en gammel kopi af spillet, for at sammenligne de to og se at der rent faktisk var en forskel.

Med fare for at komme til at tage de store nostalgiske briller, så holder Heroes 3 sig faktisk overraskende godt. Spillet har en fantastisk dybde og formår stadig at holde dig fanget time efter time og udgør fortsat en trussel mod nattesøvn, arbejde, familieliv og andre af den slags ligegyldige aktiviteter.

Spillet har en perfekt balance mellem udforskning af spillets mange områder og de strategiske turbaserede slag, mellem hære bestående af så mange forskellige væsener og monstre, at det får Tolkien til at ligne en ideforladt amatør til sammenligning. Fuldstændig som for 16 år siden står spillets tredje ben, hvor du skal opgradere dine byer, også stadig som spillets svageste del og kunne egentlig lige så godt have været skåret ned til en automatisk opgradering af byer henover tid.

Kejserens nye klæder
Desværre indeholder den nye HD udgave kun den oprindelige udgave af spillet, mens de to senere udvidelser mangler. For de der har spillet originalen er det en hel fatal udeladelse, da det reelt set kun giver spillerne en tredjedel af det spil, som de husker. Men det bliver ekstra problematisk fordi originalen inklusiv de to udvidelser stadig kan købes til download online, 50% billigere end de godt 100 kroner du skal slippe for at hente den nye HD version på Steam.

Det føles egentligt lidt bizart, at stå tilbage med en dårlig smag i munden, for Heroes of Might and Magic III – HD edition, holder forbløffende godt i betragtning af de 16 år, der er kommet og gået siden originaludgivelsen. Problemet er at HD udgaven udelukkende kommer med minimale kosmetiske forbedringer af grafikken, der på ingen måde retfærdiggør en genudgivelse. Især ikke når originalen stadig er til salg billigere og der samtidig eksisterer fanskabte HD opdateringer til spillet til gratis download på nettet.

Om Jesper Søtofte