Score: 3
Steam
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Fyrværkeri er sjovt
Masser af effekter at lege med
Fyrværkeri er kedeligt på PC
Halvfærdig brugergrænseflade
Fyldt med fejl
Køb Fireworks Simulator hos vore partnere:
 

Da European Bus Simulator så dagens lys troede vi egentlig, at vi havde nået grænsen for hvor smal en niche, der kan laves computerspil til. Det havde vi tydeligvis ikke, for nu har Fireworks Simulator så set dagens lys. Her kan du udfordre din indre fyrværkerimester og skabe dit eget virtuelle festfyrværkeri som du så kan brænde af over en række forskellige tyske byer.

Nææ … Ååååh
I FS får du mulighed for at sammensætte dit helt eget fyrværkerishow med en hel række former for krudtbatterier med forskellige farver, effekter og højder det eksploderer i. Som en ægte fyrværker, skal du placere dine batterier på dine affyringsramper og du skal planlægge i hvilken sekvens herlighederne skal brændes af. Når det hele er klart tænder du lunten og kan læne dig tilbage mens din PC serverer en TV dækning af dit show for dig. Efterfølgende bliver dit show så bedømt ud fra en kombination af variation, højdeforskelle og evnen til at synkronisere showet til musikken (som du heldigvis selv kan importere, så du slipper for det elendige soundtrack der medfølger). At score højt på det rent visuelle tager ikke ret mange forsøg, men uanset hvor brændende vi ønskede det og hvor hårdt vi prøvede lykkedes det alligevel aldrig helt at få vores fyrværkeri synkroniseret til Birthe Kjærs knaldrøde gummibåd.

Fyrværkeri er hamrende sjovt og med Fireworks Simulator slipper du samtidig for risikoen få at blæst knoppen af når du skal eksperimentere med krysantemumbomber og med en pris på 75 kr. på Steam er det endda billigere and at købe 20 heksehyl i Harald Nyborg. Men se en TV transmitteret computersimulation af et teoretisk fyrværkeri et sted i Tyskland, er vel desværre nærmest på niveau med at se en fodboldkamp spillet på bordfodbold af gul stue fra Smørblomstens børnehave i stedet for at have en billet til VM finalen.

Gå aldrig tilbage til en fuser
Ud over den åbenlyse mangel på krudtrøg og fornemmelsen af blåfrosne tæer mens man forsøger at få ild i en papraket med onkel Theodors cigar, så er der også en masse andre ting der gør at Fireworks Simulator virker mere som en slatten fuser end det ligner klokken 24 i Tivoli.

Brugergrænsefladen er alt for tynd og forvirrende, programmet æder ressourcer som en kannibal med bændelorm og den rædselsfulde tyske teknomusik kan ikke forhindres i at torture dine trommehinder ved køre i et endeløst monotont loop mens du forsøger at bikse dit fyrværkerishow sammen. Oven i hatten er der så også en række deciderede tekniske fejl i programmet, hvoraf de værste gør at nogle af fyrværkerieffekterne en gang imellem ikke kan ses og at dine gemte pyrotekniske shows på magisk vis pludselig forsvinder fra harddisken.

Vi kan ikke helt gennemskue om det har en værdi for virkelighedens fyrværkere at have en simulator som denne for at kunne eksperimentere med forskellige nye ideer uden at være tvunget til at brænde krudt for mange tusinde kroner af. Men som underholdning for os almindelige dødelige, er Fireworks Simulator ikke kun konceptmæssigt en våd kineser, det er også alt for ufærdigt og fejlfyldt til at vi vil anbefale det til andre end de allermest indædte fyrværkeriaficionados.

Gamesector Frarder

Om Jesper Søtofte