JUJU

Score: 8
Playstation NetworkSteamXbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Velfungerende og varieret gameplay
Superflot grafik
Børnevenligt
Det meste af spillet er alt for nemt for erfarne spillere

Polske Flying Wild Hog, der senest gav os det ganske gode Shadow Warrior i 2013, forsøger sig nu med en helt anden genre. JUJU er et platformspil i helt traditionel forstand. Du styrer en lille panda, hvis formål er at nå enden af banen, ganske som vi kender det fra bl.a. New Super Mario Bros-, Rayman- eller Donkey Kong-serierne. Sammenligningen med disse klassiske platformserie er da heller ikke helt tilfældig. Flying Wild Hog har nemlig lånt med næb og klør fra alle mulige klassikere, så har du spillet nogle af dem, vil du straks føle dig hjemme i JUJU.

På din vej fra start til slut på hver bane udsættes du naturligvis for en hel række fjender, som du skal enten nedlægge eller undgå. Der er også et hav af genstande, du kan samle for at forbedre din score på banen, og endvidere er der i bedste Donkey Kong Country: Tropical Freeze-stil en række hemmelige rum, som du først og fremmest skal finde, hvorefter du skal forsøge at samle alle ædelstenenene derinde, inden tiden løber ud. Det er velkendt - og det fungerer rigtigt fint.

Der er rig variation banerne imellem. Du skal foruden at undgå fjender og samle mønter og ædelstene også flyve, du skal dykke, du skal hoppe på platforme, glide på isbaner og meget, meget mere. Du kan af og til banke på en tromme, hvilket kan udløse hvad som helst. Du kan bl.a. lamme dine fjender, finde skjulte genveje eller fremkalde søuhyrer, som du skal sejle på, alt imens du skal forsøge at undgå de mange forhindringer. Det er sødt, forholdsvist nemt - især hvis du er erfaren med genren - og meget, meget børnevenligt.

Når JUJU ikke hele vejen igennem er for nemt, skyldes det, at du for enden af hver af de fire verdener, som spillet består af, skal kæmpe mod en boss, og det er på helt klassisk maner noget med at lære bossens bevægelser udenad, og her gør øvelse mester. Det er nemlig ikke altid lige nemt at klare dig igennem, men heldigvis kan du selv vælge sværhedsgrad, hvilket nogenlunde svarer til, hvor meget skade, du kan holde til, før spillet slutter.

Spillets visuelle stil er vidunderligt farverig. Masser af klare farver, der taler til børnefamilier, er omdrejningspunktet, og et meget 'cute' bane- og fjendedesign gør også sit til, at JUJU havner på børnehylden. Ikke bare er det der stjålet med arme og ben fra klassikerne, der er ligefrem direkte kopieret en bane fra Rayman Origins - den, hvor du skal løbe rundt på en slange oppe i luften, mens du samler mønter og i bedste parkour-stil klarer diverse forhindringer. Der er også fjender, der minder umiskendeligt meget om de kødædende planter fra New Super Mario Bros, men alt i alt fungerer det rigtigt godt, og man tænker egentlig ikke, at de mange kopivarer er et decideret problem. Dertil er JUJU nemlig alt for lækker en oplevelse, som man gerne vil have endnu mere af - og helst med en lidt højere sværhedsgrad - når man står ved vejs ende.

Du kan ikke bare spille alene i JUJU - der er nemlig også mulighed for, at en anden spiller lokalt kan hjælpe dig på vej, og det fungerer sådan set lige godt, om du spiller alene eller sammen med en anden. Undervejs gennem de 4 verdener får hver af de 2 spilkarakterer efterhånden nye egenskaber, hvilket er med til at holde spillet frisk hele vejen igennem.

Med en masse hemmelige skatte, colletibles og minispil, en superflot grafik og et lækkert design samt et velfungerende og varieret gameplay må JUJU betragtes som et af de større sleeper-hits til Xbox 360 og PS3, så er I en børnefamilie vil JUJU være et klokkeklart hit!

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.