NBA Live 2015

Score: 5
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Masser af spilmodes
Flotte spillermodeller
Alt for let at dunke
Klodsede animationer
Ingen pointe i at spille som et hold
Køb NBA Live 2015 hos vore partnere:
 

Som forventet: bedre end sidste års version
En af de mest fantastiske ting ved EA’s mange sportsspil som f.eks. FIFA 15 er, at fra det sekund du starter en kamp og du bevæger din spiller, så er du helt opslugt af illusionen. Det føles som rigtig fodbold. Det ligner sågar rigtig fodbold. Det bliver spillet på samme måde som en rigtig fodboldkamp. Og der er præcis den fornemmelse man som sportsfan vil have når man spillet er sportsspil. Her er problemet så – NBA Live 2015 føles ikke som rigtig basketball og det ligner det dårligt nok.

Problemerne er mange og selvom NBA Live 2015 forsøger at rette op på mange af de værste rædderligheder fra NBA Live 14, så formår spillet stadig ikke at levere et fungerende flow og troværdigt basketball spil på banen. Det altoverskyggende problem er at det er alt for let at score med et dunk og på grund af klodsede animationer, der ofte låser din spiller fast i en animation, så sejler defensiven og ikke mindst samspillet mellem spillerne alt for tit. Resultatet er at du konstant selv spæner forbi modspillerne med bolden og afslutter med et dunk. Du kan faktisk vinde størstedelen af alle de kampe du spiller ved at blive ved med at gentage den øvelse.

På grund af de alt for effektive dunks, så hjælper det desværre ikke ret meget at NBA Live 2015 har fået en helt ny skud-mekanik, der langt hen af vejen virker inspireret af systemet i NBA 2K15. Det gør i det mindste betydeligt lettere at lære og mestre, så hvis du en sjælden gang bliver træt af at dunke dig igennem samtlige kampe, er der faktisk andre velfungerende muligheder.

Hvad angår features, så har alle spilmodes fået en overhaling og ekstra features – det manglede da også bare, for NBA Live 14 var en fattig oplevelse på det område (i hvert fald til PlayStation 4). 2015 versionen byder på det overflødighedshorn af spilmodes, challenges, Dynasty, karrieredel og Ultimate Team vi kender så godt fra EA’s andre sportsserier. Men også her gør spillets problemer sig gældende, for der er i realiteten ikke ret megen sjov ved mange forskellige spilmodes, hvis kampene på banen ikke føles autentiske.

Visuelt har spillet fået en gevaldig spand kul siden sidste udgivelse, men det er stadig en blandet fornøjelse. Mens spillet har masser af flotte effekter og nogle helt utroligt flotte spillermodeller, så er animationerne stadig mystisk hakkende at se på og de fungerer som en form for ”lås”, der holder spilleren fat i den animation der var igangsat også selvom du i virkeligheden hellere vil have ham til at gøre noget andet. Det gør det svært, nærmest umuligt, at holde sig tæt på en modstander når du spiller i defensiven.

Men NBA Live 2015 skal, til trods for stormen af klager og opgivende blikke, stadig have ros. Spillet er en markant forbedring set i forhold til sidste års udgave, så hvis Electronic Arts kan fortsætte med at forbedre serien og måske også opdager at basketball rent faktisk er en holdsport (eller i hvert fald få balanceret dunks), så er der måske stadig håb for NBA Live serien. Som det er nu, er det i hvert fald en langt bedre investering at købe NBA 2K15 – det både føles som og ser ud som rigtig basketball. Og det er jo i sidste ende det vi gerne vil have.

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).