Score: 7
Playstation MoveRequires Kinect
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Underholdende både som feststarter eller for familien
Kinecten er god til at følge bevægelserne
Ikke mange muligheder
Der kunne godt have været flere klassikere på soundtracket
Køb Just Dance 2015 hos vore partnere:
 

Mere stilrent dans fra UbiSoft
Det er altså ikke meget vi får udnyttet vores Kinect for tiden. Når Microsoft samtidig har kastet håndklædet i ringen, og ikke mere lader udstyret følge fast med til deres nye maskine, så er udsigten til ny underholdning ikke fantastisk. Træningsprogrammer andre motorikdrevne pinsler er det begrænsede udvalg, og her passer Just Dance 2015 fint ind (spillet udkommer også til andre platforme, men vi testede det på XboxOne). Poptoner venter dig, imens professionelle dansere vrider sig rundt på skærmen foran dig. Så er det ellers bare at lette din sofaformede bagdel og desperat forsøge at gøre dem kunsten efter.

Der er efterhånden smidt en del dansespil på markedet. Det er som sagt en af de åbenlyse og forholdsvis lette måder at smide motorik med i et stykke underholdning. Det betyder selvsagt også, at en stor del af det mest populære musikalske ophav allerede har været en tur igennem møllen – det er noget du lidt lægger mærke til i Lets Dance 2015. Ikke at soundtracket er decideret dårligt, det er bare relativt begrænset i sin bredde og du skal kigge langt efter de klassiske perler i stil med Bonnie Tylers Holding out for a Hero.

Men okay; det handler dybest set om, at der er nogle numre med en god rytme som du har lyst til at hoppe rundt til. Her bydes der på en ganske fin blanding af Ellie Goulding, Kate Perry, Avicii, Rihanna, Pharrell Williams og Lady Gaga. Alle repræsenterede med hitnumre, som har været hyppigt i cirkulation på diverse hitstationer. Dertil er der smækket lidt særheder såsom Macarena samt Bailando og den noget irriterende What does the fox say? Fra Ylvis. I alt 41 numre ligger og venter på dig, og mon ikke du fra starten finder noget som kan sætte festen undervejs. Til at supplere er der naturligvis allerede en masse DLC tilgængeligt, som kan give dig nyt musik mod hårde kontanter.

Husk at invitere gæster
At Just Dance 15 er designet som et partyspil er tydeligt fra starten af. Helt op til seks mennesker kan nemlig være i gang samtidig. Kinecten gør generelt et ganske godt stykke arbejde med at tracke de enkelte, og sørge for at uddele score til dem der følger med. Vi testede med fire foran skærmen samtidig, og det fungerede for det meste ganske godt. Der var dog tilfælde hvor familiens yngste i sin iver formåede at forvirre Kinecten.

Når du er færdig med at danse, så bliver du sørme præsenteret med en lille sammenklippet video af dansernes præstation. Denne er serveret i opskruet tempo med gentagelser, hvilket ser ganske underholdende og lettere tosset ud. Her får du virkeligt udstillet dine manglende motoriske evner.

Generelt er Kinecten god til at følge dine bevægelser, og du behøver ikke fortvivle over at du ikke formår at følge med dansernes indstuderede bevægelser. Spillet er utroligt tilgivende, og du får gavmildt tildelt point for bare at stå desperat og flagre med arme og ben – en taktik vi på redaktionen er ekstremt dygtige til. Men samtidig får du tydeligvis også flere point for at blive bedre, så det giver en helt fin balance hvor alle kan være med, men det også giver mening at øve sig. Det er tydeligt noget som både vil appellere til folk som vil sætte stemning til en fest alternativt til familien på tværs af alder.

Just Dance 2015 er generelt en ganske underholdende lille titel, som dog ikke har specielt meget variation at byde på. Soundtracket er godkendt, men har dog en tydelig overvægt af helt nye titler, og samtidig er der lidt for meget fyld med. Kinecten er god til at følge folks bevægelser – også selv om I er mange, og det hele er sat sammen så alle kan være med og kan få noget ud af spillet. Det er dog ikke en titel som vil have den vilde levetid, det er der simpelthen for lidt med i pakken til.

Om Alan Vittarp Rasmussen