Score: 4
Playstation Network
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI Violence
PositivtNegativt
Simpelt og ligetil
Ringe udførsel
Mange åbenlyse mangler
Køb In Space We Brawl hos vore partnere:
 

Asteroid nostalgi
I In Space We Brawl styrer du et rumskib, der er set oppefra, selvom ”oppefra” ikke betyder helt det samme i rummet. Du kan skyde i alle retninger, også selvom du bevæger dig i en anden retning, fordi spillet er en såkaldt ”twin-stick shooter”. Du bruger altså den ene styrepind til bevægelser og den anden styrepind til at vælge retning at skyde i. Så enkelt er det grundlæggende gameplay, men til forskel fra klassikeren Asteroids, så er der her tale om et multiplayerspil, hvor du helst skal spille imod én til tre venner på samme maskine. Spiller du normalt alene eller imod andre folk online, så glem alt om In Space We Brawl.

Det eneste, der er for den ensomme gamer, er 21 forskellige udfordringer. De første få udfordringer fungerer som tutorial for resten af spillet, og introducerer dig for spillets kontroller og andre spilelementer, som meteorer, skjolde, forskellige våben, påvirkning af tyngdekraft og så videre. Klarer du de forskellige udfordringer får du en karakter, og du må prøve lige så mange gange du ønsker, hvis du skulle ønske at få topkarakterer i alle felter.

In Space we Bore
Der er lidt historie i de forskellige challenges, men den kommer egentlig bare i vejen for hvad der er et meget simpelt spil, for spillet bliver pauset, imens du skal læse den ligegyldige dialog. Hvis spillet havde været sjovt, så kunne vi nok have set igennem fingre med det, men det er spillet altså bare ikke. Tempoet er lavt, kontrollen er ringe, og hvis du vil tage en challenge om må du gå helt ud til hovedmenuen for at gå ind igen og vælge den forfra – og du må tage loadeskærme med i handelen, for der er ingen ”retry”-mulighed, som havde været indikation for et minimum af omtanke i brugergrænsefladen.

Spiller du imod dine venner bliver spillet naturligvis lidt sjovere, men det er ikke så meget spillets fortjeneste. Spil bliver ALTID sjovere, når du kan være fire spillere sammen. Der er nogle enkelte lyspunkter i In Space We Brawl. Du kan f.eks. vælge forskellige stemmer til at læse menupunkterne op. Det hjælper meget, når du uundgåeligt bliver træt af den samme stemme der råber ”Challenges!” hver gang du kommer tilbage til den undermenu. Det havde dog overhovedet ikke været nødvendigt, hvis udviklerne havde tænkt sig lidt mere om i designet af menuerne, og indset, at der bliver råbt de samme få ord alt for mange gange.

Spillet er meget simpelt, både grafisk og teknisk, og du burde ikke have noget problem med at finde spil af bedre kvalitet (gratis) på enten din smartphone eller som flash-spil i en browser på din computer.

Om Søren Vestergaard