Score: 5
Playstation Network
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI FearPEGI Violence
PositivtNegativt
Skarp og farverig grafik
God animation
Simpelt og lige til
For lidt udfordring og konsekvens
Ikke nok indhold
Ligegyldige unlockables
Køb The Muppets Movie Adventures hos vore partnere:
 

It’s time to light the lights.
Når licensspil rammer markedet, forventes det at være brikken i en større kampagne for biograffilm, hvor billige point scores med venstre hånd. Denne spilanmelder har afskrevet sit parti af licensspil, designet til malke titlen fra en populær børne- eller tegnefilm. Særligt i gavernes højsæson: Julen.

Derfor er det forventeligt, at når Jim Hensons klassiske tøjdyr, nu ejet af Disney, melder ankomsten på PS Vita, så er det forbundet med en bredsigtet Muppet-kampagne eller ny biograffilm. Men, mærkelig nok – så det er det slet ikke. The Muppets Movie Adventures er et licensspil for sig selv. Og kun for Playstation Vita.

The Muppets Movie Adventures er en fortsættelse (i anførselstegn), efter Muppet Monster Adventure, et PSOne spil fra år 2000 (og nok har GameSector anmeldt MANGE spil, men lige det der har vi misset). Relationen er lille men konceptet er lidt det samme: Almindeligt platformspil, der leger med klassiske genrer.

Cut, cut, cut…..!!
I The Muppets Movie Adventures skal de plysbelagte karakter fra Muppet Show optræde i velkendte genrefilm: Piratfilm, gyserfilm, western, sci-fi og eventyr. Hver genre udgør én bane, som højest gennemspilles to gange: Første gang for at løbe til målstregen og klare bossen. Anden gang for at tømme banen for samleobjekter. Og det er dét. To gange fem baner giver ikke meget smæk for skillingerne, for samlet set er der max indhold til en weekend.

De fem filmverdener udgør varierende platformspil, enten som en lineær forhindringsbane, et roterende tårn eller eksplorativt puzzle-baserede baner. Det giver et strejf af variation, men er ikke nok til at opveje den monotone og langtrukne følelse gennem banen, som tilmed nægter at udfordre spilleren tilstrækkeligt. Langt, nemt og nærmest uden konsekvens.

Præsentationen løfter dog niveauet og lader os kortvarigt tro høje tanker om kvaliteten. Det er en fin, kulørt 2.5D verden med god animation af Kermit og vennerne, der står knivskarpt og overskueligt på den håndholdte. Det børnevenlige udtryk smitter af på konceptets kategoriske fravalg af våben, hvor piratsværdet erstattes med en paraply, og en seksløber er blevet en tomat-skydende slangebøsse. Alligevel har The Muppets Movie Adventures ikke være prioriteret højt nok til en dansk oversættelse af spillets mange engelske strofer.

Der er intet galt med traditionel tankegang og kendte spilgenrer. Havde dukkernes filmeventyr blot udfordret både spilleren og sine egen monotone baner, så kunne det være blevet til et børnesikret platformspil, men som det er, sælger The Muppets Movie Adventures ikke mange billetter

Om Torben Andersen