Score: 8
Playstation Network
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI Violence
PositivtNegativt
2 gode og 1 gennemsnitligt spil for en rimelig pris
Godt stemmearbejde og karakterdesign
Styringen mangler lige lidt
Køb The Ratchet & Clank Trilogy hos vore partnere:
 

Håndholdt efternøler
Ratchet & Clank så første gang dagens lys i 2002, hvor lombaxen Ratchet og robotten Clank var hovedpersonerne i et ret ordinært platformspil. Ingen vidste rigtigt hvad en lombax var, for det var en opdigtet race, men i spillet var det en form for menneskelignende kat. Ratchet var også mekaniker, hvilket både forklarer hans øgenavn, og at han render rundt med en kæmpe svensknøgle, som han kan slå fjenderne med.

Året efter udkom efterfølgeren Locked & Loaded så, og hvor det første spil havde været et ret almindeligt platformeventyr, så fandt serien langt mere sin stemme i anden del. Der kom mere fokus på tossede våben og minigames, og spillet var lidt mere actionpræget end det første. Det tredje spil i rækken kom i 2004, og på det tidspunkt var det klart, at Ratchet & Clank var kommet for at blive. Det tredje spil var ikke så drastisk et skridt væk fra det andet spil, men mere en finpudsning af en opskrift, der allerede fungerede rigtig godt.Samlingen med de tre spil, The Ratchet & Clank Trilogy, udkom til PS3 i 2012, og nu er tiden så inde til at genudgive det til PS Vita. Ligesom serier som Sly Cooper, God of War og Jak and Daxter, så er det lykkedes ret godt at få klemt eventyrene ned på Vitaen, ikke mindst på grund af dens lækre skærm. Ligesom i flere af de ovennævnte spil, er det dog også her et problem, at Vitaen ikke har lige så mange knapper som en PS2 controller, og med standardopsætningen bliver du derfor nødt til at bruge berøringsfladen bag på din PS Vita, hvis du vil låse fast på en fjende og gå sidelæns. Det fungerer ikke ret godt. Nogle gange bliver trykket ikke registreret, og selv når det gør, så er det let at komme til at slippe ved et uheld. Man kan ændre opsætningen på styringen, men det fungerer aldrig helt så godt som man kunne håbe.

Insomniac Games, der står bag den oprindelige trilogi, har også stået bag Spyro-serien til den oprindelige Playstation, samt Resistance-serien til PS3. Ratchet & Clank ligger ret solidt imellem de to andre serier, hvor det starter med at være lidt nuttet og platformhoppende, men så senere bliver mere hæftigt, med eksplosioner og læssevis af våben. Noget Insomniac altid har haft styr på, har dog været godt design af både karakterer og baner, samt en solid teknisk side. Det kan bestemt ses i Ratchet & Clank-spillene.

Ligesom med flere af de andre samlinger, så er The Ratchet & Clank Trilogy cross-buy. Har du derfor købt den igennem Playstation Store på din PS3, så kan du også hente den til din Vita, uden at betale ekstra. Omvendt får du også PS3-udgaven med, hvis du køber Vita-udgaven nu. Det er dejligt, og så får du det bedste af begge verdener med – du kan både spille den bærbare udgave, som du kan tage med dig alle vegne, og du kan spille udgaven med den bedre kontrol, som det altid har været meningen. Hvis du ikke har en PS3 skal det dog ikke stoppe dig. Samlingen til Vita hører til i den bedre ende af opsamlinger, og hvis du aldrig fik stiftet bekendtskab med duoen i første omgang, så er denne udgivelse et nærmere kig værd.

Gamesector Anbefaler

Om Søren Vestergaard