Lemmings Touch

Score: 4
Playstation Network
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Nemt at lære
God tutorial
For småt til præcision
For meget farvelade
Langsomt og trægt
Skiller sig ikke ud
Køb Lemmings Touch hos vore partnere:
 

Lemmingernes Gud
"Let's go!". Der var en særlig tid og et særligt sted, da Lemmings for første gang undslap faldlemmen og skulle guides til paradisets indgang. Jeg var lemmingernes Gud, som med museklik fik magten over deres skæbne. Et klenodie på Amigaen. I årevis havde maskinen hungret efter et opfindsomt gameplay, som ikke blot jagtede den gode grafik. Det kom fra Psygnosis, som samtidig bragte dyrearten til min bevidsthed. Et nyt koncept, nemt at lære, fleksible løsninger og en uimodståelig charmeværdi. På mange måder datidens Angry Birds.

Gennem tiden har der været sporadiske forsøg på at forny konceptet og holde lemmingerne i live, fra 2D til 3D og tilbage til 2D, men altid overgået af originalens særstatus og simplicitet. Som endnu et forsøg på at bringe lemmingerne til guldkoen, vandrer de ind på Playstation Vita. Underligt nok ikke på tablets, som havde været meget mere egnet.

Det oprindelige gameplay er blevet pyntet med nutidens grafik og ekstra gimmicks. Der er kommet retningsbestemte trampoliner, fjernbetjente døre og onde lemmings, som ikke må nå frem til udgangen, men grundlaget er den samme todimensionelle forhindringsbane, som lemmingerne skal hjælpes igennem med brugerens tildelte egenskaber: Grave, klatre, hakke, sprænge, stoppe, osv.Lemmings overload
Men Lemmings Touch er et godt eksempel på, hvordan bedre grafik kan forværre brugervenligheden. I det klassiske og kantede Lemmings var interaktionen skarpt illustreret mod den grafiske, sorte baggrund, men farveorgiet i Lemmings Touch gør det sværere at tolke, tyde og time handlingerne, når dine lemminger skal kontrolleres. Alt for meget ”støj” gør selv simple handlinger svære.

Og det er ingen joke når jeg mener at Lemmings Touch havde gjort sig bedre på tablets, for selv om PS Vita har markedets største skærm for håndholdte konsoller, så er den ikke stor nok til at styre de små lemmings med pølsefingrene. Når lemmingerne går klumpet sammen i rækker, er det umuligt at ramme den rette lemming, selv med en femårigs lillefinger, hvilket gør Lemmings Touch særdeles frustrerende af de forkerte årsager.

For langsomt, for støjende og forkert udviklet. Så kort kan Lemmings Touch beskrives. Spillets "gamle" gameplay er tydeligvis pyntet til nutidens poppede app-marked, men som mobilt spil er det for langsomt og svært i forhold til målgruppens øjenhøjde. Lemmings havde sit højdepunkt i 1991, og er ikke overgået siden.

Om Torben Andersen