Score: 7
Playstation Network
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 18+PEGI Violence
PositivtNegativt
To af de allerbedste PS2-spil i bærbar form
Velfungerende action
Der er sparet på pladsen, og det kan mærkes
Styringen er lidt upraktisk
Køb God of War Collection hos vore partnere:
 

De tre konsol-giganter på markedet i dag har forskellige måder at gøre forretning på. Microsoft går målrettet efter det mere voksne segment med ultravoldelige spil som Gears of War, Nintendo går efter børnefamilierne med de farverige Mario-spil, og Sony forsøger at dække hele fladen, med udgivelser som Ratchet & Clank til de yngste og Killzone til de ældre. God of War falder i den seneste kategori, og serien har siden det første spil til PS2 i 2005 været et forbillede for andre spiludviklere, både rent teknisk og designmæssigt.

Serien omhandler iltre Kratos, der i det første spil bliver narret til at dræbe sin egen familie. Efter den hændelse skal der rulle hoveder, og Kratos går i gang med at nærmest alt, der bevæger sig. Spillene er actionspil af den gamle skole, hvor Kratos har et omfattende arsenal af forskellige angreb, du som spiller skal vælge imellem, når du kæmper imod hundreder eller tusinder af fjender, der svinger i størrelse mellem små og gigantiske. Der findes stort set ikke det monster, det våben eller det område indenfor græsk mytologi, som Kratos efterhånden ikke har henholdsvis dræbt, båret eller udforsket. Serien er kendt for sin hæsblæsende action, og når Kratos kæmper imod de helt store monstre, der er for store til at de helt kan være på skærmen, kan du virkelig se, hvorfor serien er blevet så populær.God of War Collection er de to første spil i serien, der oprindeligt blev udgivet til PS2. PS2 fik de to første spil, PS3 har fået to spil, og PSP fik faktisk også to originale spil. Det er derfor en smule underligt, at der ikke er kommet et originalt spil til PS Vita, men denne samling er bestemt heller ikke et dårligt tilbud. De to første spil bliver stadig set som seriens bedste, så hvis du hverken fik prøvet dem på PS2 eller i genudgivet form på PS3, så har du nu chancen igen.

Hvis du køber download-udgaven, får du PS3-udgaverne af de to spil med i købet, og ved en sammenligning bliver det tydeligt, at der er blevet skåret lidt hist og pist for at få det hele ned på PS Vita'en. Henter man de to spil til sin PS3 kommer de samlet op på over 18 gb, hvor spillet til PS Vita fylder under 4 gb. Spillet kører stadig ret fint på Vita, men lyden, animationerne og teksturerne er alle lige en anelse mere grove i det. Styringen på Vita er blevet lavet om, fordi den bærbare maskine har færre knapper. Derfor åbner du nu kister ved at trykke på trykfladen på bagsiden af maskinen. Det virker helt uforståeligt, at udviklerne ikke bare har valgt at flytte den funktion til en af knapperne på forsiden, for det giver et underligt afbræk, hvis du skal til at flytte din hånd for at trykke på bagsiden, og så tilbage igen når du skal bruge knapperne. Med andre ord er PS3-udgaven lige en anelse mere poleret og skarp, men hvis du ikke har den mulighed, kan Vita-versionen sagtens bruges, specielt hvis du stadig har Kratos' blodige eventyr til gode.

Om Søren Vestergaard