Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI Violence
PositivtNegativt
Tre hele og vellykkede spil
Farverigt persongalleri og omfattende univers
Bedre egnet til en stor skærm og controller
Køb Sly Trilogy hos vore partnere:
 

God of War er blevet det, Jak & Daxter er blevet det, og Final Fantasy X med efterfølgeren X-2 er også. Jeg snakker naturligvis om at blive opsamlet og genudgivet til PS Vita i en lidt pænere indpakning, og det kommer ikke som en større overraskelse, at mestertyven Sly Coopers tre første spil har fået samme tur. Vi kigger nærmere på The Sly Trilogy.

Playstation 2 havde faktisk rigtigt mange habile og familievenlige platformspil, hvor serierne om Ratchet og Clank samt Jak og Daxter måske er mest kendte. Sly Cooper skilte sig lidt ud fra de andre ved at være mere baseret på at liste rundt og undgå at blive set. Det såkaldte stealth-element, man hørte så meget om i forbindelse med spil som Metal Gear og Splinter Cell, blev i Sly Cooper gjort enkelt og tilgængeligt, så selv de mindste kunne være med. Oveni var der et meget varieret og charmerende persongalleri – både hvad hovedpersonerne og spillets skurke angik – og grafikken var tegneserieagtig og farverig. At kalde Sly-spillene for klassikere er måske at overdrive en smule, men der var tale om gode spil, der stadig i dag er sjove at spille.Konverteringen til Vita er generelt gået ret godt. Det er i bund og grund samme samling, som vi fik i 2010 til Playstation 3, men tilpasset Vitaens hardware. Kontrollen er derfor lavet lidt om, og nu skal man røre ved skærmen, hvis man vil kigge frit rundt i førstepersonsperspektiv. Det fungerer ikke helt så godt som med en controller, og den lille skærm kan godt give en klaustrofobisk følelse engang imellem, men alt i alt er det lykkedes så godt, som det nu kan forventes. På grund af størrelsen af spillet er samlingen delt op i to. Enten får man de første to på et kort, man stikker i Vitaen, og så må man selv sørge for at hente det tredje, eller også henter man alle tre spil fordelt på to filer, hvor den første fil er de to første spil. Så kan man enten tage det hele med på én gang, eller man kan spare på pladsen og bare medbringe, hvad man nu er i gang med. Selvom det er næsten samme udgivelse som på PS3, så er der ikke mulighed for at overføre sit spil mellem de to maskiner.

Spillene i denne opsamling er fra 2002, 2004 og 2005. Der er fire forskellige samlinger af trofæer, for hvert spil har sin egen samling trofæer, der skal indsamles, med tilhørende platintrofæ. Hvis man elsker at samle trofæer, er der altså ekstra guf at finde i Sly Trilogy. Folk, der købte download-udgaven af PS3-udgivelsen, burde også kunne hente Vita-udgaven kvit og frit fra Playstation Store, ligesom det omvendte også gør sig gældende.

Der er ikke ret meget mere at sige. En nærmere beskrivelse af plottet i de tre spil ville dels fylde for meget og afsløre nogle detaljer, som man som spiller selv skal have lov til at fange, for der er gjort meget ud af persongalleriet og de prøvelser, de må igennem. Har man manglet mulighed for at spille de tre spil på farten, eller har man aldrig prøvet kræfter med den listige vaskebjørn, så bør man kigge nærmere på The Sly Trilogy.

Om Søren Vestergaard