Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+PEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Virkeligt udfordrende og underholdende
Styringen er utroligt godt fanget
Har klart ”et spil mere” tække
Fremragende baneeditor
Ikke meget nytænkning
Multiplayer ikke varieret nok
Køb Trials Fusion hos vore partnere:
 

Trials holder stadig!
Trials Fusion er stadig i hjertet det samme spil som Trials og ikke mindst Trials Evolution var. Det er vel mest af alt en finpolering af originalen. Vi serveres altså atter en gang ræs i to dimensioner, hvor vi farer af sted fra venstre mod højre. Det sker – det meste af tiden – på en off-road motorcykel, som virkeligt får testet sine egenskaber. Det er lykkedes at drysse en anelse nyheder med i pakken – dog ikke noget, som på nogen som helst måde vil skræmme elskere af originalen væk.

Det mest bemærkelsesværdige er i første omgang ændringen i omgivelserne. Trials Fusion har fået en visuel opgradering, hvor man er gået væk fra de lidt stereotype baggrunde. Denne gang får du et vindue til fremtiden, hvor futuristiske landskaber lægger ryg til dine afsindige bevægelser i fuld fart. Det er tydeligt, at udviklerne bare har ladet fantasien løbe, og alsidigheden er kærkommen. Begivenhederne flyder gnidningsløst på skærmen, og du bliver ofte trakteret med alskens bevægelser i baggrundene, hvilket er med til at gøre spiloplevelsen mere dynamisk.

Negativt, så betyder de mere metalliske omgivelser, at selve kørslen mister lidt af den intensitet som rigtigt mudderræs giver. Det skal siges, at du undervejs også kommer til at drøne gennem såvel jungle som ruiner, men det er først omkring halvvejs at du kommer dertil. Positivt set, så har udviklerne beholdt konceptet med, at du lynhurtigt er tilbage i sadlen igen efter et styrt. Ragdoll effekten bliver stadig benyttet glimrende, og det ser ofte yderst sjovt ud, når du bliver kastet over styret – men det er stadig rart, at du respawner hurtigt samtidig med at der er masser af checkpoints.Spillets kerne er fortsat den utroligt stramme styring kombineret med den realistiske fysik. Du kommer igennem en hel serie af baner, hvor hovedmålet overordnet set er at komme fra A til B. Ret beset er det ikke vildt besværligt – udfordringen ligger i at gøre det hurtigt og uden styrt. Begge hænder kommer i arbejde i et samspil mellem joysticks og triggere, imens du prøver at finde den korrekte fordeling mellem hastighed og balance. Rytteren skal manøvreres rundt i sadlen alt efter om du kører op eller ned, og farten skal afstemmes i forhold til hop og forhindringer. Det kan vel næsten sammenlignes med at sidde med et actionfyldt puzzlespil, og banernes længde og udfordring giver masser af incitament til ”lige en gang til” mentaliteten.

Som noget nyt har du nu fået mulighed for at lave tricks undervejs. Introduktionen hertil er ikke særligt godt implementeret – du kastes bare ud i det. Styringen sker med højre joystick, men det fungerer ikke optimalt. Flere af bevægelserne ligger for tæt op af hinanden, og det kan hurtigt resultere i drabelige styrt. Sjovt nok er det heller ikke gjort obligatorisk i spillet, hvilket måske er et tegn på at udviklerne godt er opmærksomme på at det ikke sidder lige i øjet. Det skal dog siges, at det er tilfredsstillende at komplimentere et langt spring med et par vovede vel udførte tricks.

Til at fuldende pakken har du mulighed for lidt lokal multiplayer. Det er umiddelbart ganske underholdende som festspil, og vil helt givet medføre en del latter over de overstadige styrt. Mulighederne er dog meget begrænsede, og der mangler klart nogle flere områder at drøne rundt i. Flere muligheder er der så i baneeditoren, hvor du igen får leveret et kraftfuldt værktøj til at skabe dine egne baner. Jeg er helt sikkert på at nettet hurtigt vil flyde over med en masse brugerskabte underfundige baner, som kan være med til at forlænge din fornøjelse med spillet.

Trials Fusion er en udfordrende og underholdende titel. Styringen er virkeligt godt fanget, og det er lykkedes at bygge et medrivende spil op omkring det. Grafisk er det virkeligt nydeligt, og teknisk er der ikke noget at udsætte. Man kan måske mene at næste udgivelse godt kunne bruge noget mere afveksling, men indtil videre er det her et naturligt hop for Trials til den nye generation konsoller.

Gamesector Anbefaler

Om Peter Rosenholdt