Score: 7
Playstation NetworkXbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 18+PEGI Bad LanguagePEGI Violence
PositivtNegativt
Superfed retrostil
Flot lydside
Mange timers spilletid
Til tider lidt tamt gameplay
Ikke specielt velskrevet historie

Ideen lyder umiddelbart så vanvittig, at man skulle tro, det var løgn. Tag udgangspunkt i monsterhittet Far Cry 3 og tilsæt en massiv omgang aldeles farvestrålende 80'er/retro-lir, tilsæt en mere eller mindre ligegyldig historie, forøg crazy-faktoren med ca. 500%, og du har Far Cry 3: Blood Dragon. Men Ubisoft ved som regel, hvad de gør, og trods et lidt tamt gameplay leverer Far Cry 3: Blood Dragon en fornuftig omgang retro-lir.

Hvis du ikke vidste, at Far Cry 3: Blood Dragon er baseret på den samme motor, der driver Far Cry 3, så ville man næppe på den tanke, at de to spil har specielt meget med hinanden at gøre. Og det har de som sådan heller ikke. Vi befinder os i et alternativt 2007, hvor du spiller rollen som sergent Rex Power Colt (alene navnet siger, at det her bliver skørt), der er en såkaldt Mark IV Cyber Commando - med andre ord en motherf****** dræbermaskine med et våbenarsenal, der får våbnene i Far Cry 3 til at blegne. Og det hele bliver ikke dårligere (hvis man er til den slags) af, at introen delvist fortælles i de gammelkendte pixelerede, simple tegneserieagtige billeder i vaskeægte retro-stil, og sådan fortsætter stilen gennem hele spillet. Historien i sig selv er ikke god. Den er skør, og det kan være ganske fint og fungerer som sådan også godt, når nu alt ved spillet er så overdrevent. Men velskrevet, det er den bestemt ikke - til trods for laserstråleskydende bloddrager!Gameplaymæssigt er vi tæt på Far Cry 3. Vi er på en (ganske vist mindre) ø, og vi har stadig et gøre med en first person shooter. Øen er stadig fyldt med et hav af sidemissioner og hemmeligheder, der kan være med til at gøre din karakter stærkere og stærkere, og denne opgraderingsdel er faktisk ganske velfungerende. AI'en fungerer desværre ikke lige så godt som i Far Cry 3, og ej heller føles selve gameplayet lige så godt. Der er muligvis gået lidt for meget retro i den, hvilket naturligvis kan have sin charme - men altså ikke anno 2013, og slet ikke, når spillet benytter sig af Far Cry 3-navnet i sin titel. Så kan vi simpelthen ikke nøjes med et gameplay, der i mange tilfælde virker noget forældet.

Charme er ellers et af spillets overskyggende plusser. Der er masser af sirlige referencer til 80'er-film og alt muligt andet, og humoren er bestemt også en af mere positive sider af Far Cry 3: Blood Dragon, der strør om sig med one-liners og ofte overdrevent voldeligt gameplay. Tilhører du aldersgruppen, der (stadig) husker 80'erne, så vil du sandsynligvis med det samme føle dig godt tilpas.

Grafisk er spillet en rimelig fed oplevelse, og klart mest til den gode side. Der er trukket et tykt retro-filter ned over skærmen, og 80'erstilen er totalt gennemført. Men hvor du i Far Cry 3 oftest med god grund kunne tale om et decideret smukt spil, så er grafikken her ikke specielt smuk. Men bevares, en download-titel har sjældent samme niveau som en fuldpris retail-titel, så på den vis kan vi vist godt sige godkendt. Lyden er rigtig fed. Lækre, overdrevne lydeffekter, der passer perfekt til spillets visuelle udtryk, en fed musik og en gennemført dialog-side, som både er velskrevet og veludført, og som igen passer fint til spillets vanvittige historie.

Der er masser af spilletid i Far Cry 3: Blood Dragon. Selve hovedspillet kan du gennemføre på ca. 4 timer, hvis du drøner igennem, men de mange sidemissioner og hemmeligheder giver yderligere 10-15 timer oveni, så alt i alt får du rigeligt med spil for pengene (ca. 100 kr.). Gameplayet er desværre ikke altid lige interessant og af og til en smule ensformigt, men det formår den fed lydside, en fin (men til tider plat) humor og en generelt superlækker og overdreven retro-stil at dække ganske fornuftigt over.

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.