Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 18+PEGI Violence
PositivtNegativt
God levetid
Virkeligt udfordrende
Glimrende stemning
Pawns stadig irriterende
Køb Dragon’s Dogma: Dark Arisen hos vore partnere:
 

Dragon’s Dogma fra Capcom var for mig en af sidste års positive overraskelser. Jeg kunne godt lide blandingen af det åbne vestlige landskab kombineret med det lidt overstadige japanske kampsystem. Det var en fængende rejse frem mod den endelig kamp mod en magtfuld drage. Undervejs spækket med fine øjeblikke, hvor du kæmpede med gigantiske monstre.

Der var dog også klart negative øjeblikke. Blandt andet var det irriterende, at du konstant skulle rende rundt og babysitte dine ”Pawns”. De jappede løs, og havde en ærgerlig tendens til at løbe hovedkulds i armene på fjenderne – til trods for udmeldingen om, at de reelt burde blive mere intelligente undervejs.

Nu er der så en ny mulighed for at hoppe med på togtet for dem der ikke nåede det første gang. Capcom har nemlig valgt at udgive en lidt spøjs udvidelsespakke. I stedet for blot at smide en decideret udvidelse på gaden i DLC format, har de i stedet valgt at genudgive det originale spil til budgetpris – og dertil lægge en udvidelse oveni.

Du kunne måske tro, at Capcom har udnyttet denne indlysende mulighed til at rette nogle af de irritationsmomenter originalen besidder, men ud over enkelte kosmetiske ting er der ikke sket meget på den front. Det eneste som er en reel hjælp er, at du nu uendeligt kan rejse hurtigt rundt i den eventyrlige verden du befinder sig i. Dertil får ”gamle” spillere foræret 100.000 Rift Crystals - men igen; det er altså mest kosmetisk påfyld.Vigtigst er det, at en ø kaldet Bitterblack Isle har rejst sig lige udenfor kysten til Gransys. Herude skal du på en færd dybt ned i en labyrintisk, trang undergrund, hvor tunneller slanger sig frem. Er dette din første færden i Dragon’s Dogma gør du klogt i, at muntre dig med originalindholdet først, for det kræver en helt af den rette støbning at komme til enden af udvidelsen. Du bør minimum være level 50 og nok reelt højere. Især sidste halvdel er benhamrende svær, ubarmhjertig og til tider uretfærdig.

Det er en streng lineær rejse, som står lidt i modstrid til originalens mere åbne verden. Historiefortællingen er samtidig trådt i baggrunden. Her er der udelukkende fokus på at slagte monstre. Af disse er der kommet en god del nye til, hvor Capcom endnu engang viser en god opfindsomhed. Især nogle af de kæmper du kommer i kløerne på mod spillets afslutning er skræmmende. Dertil optræder selveste Døden. Det er nervepirrende når han pludselig dukker op i de trange gange, og din lille flok pludselig får meget travlt med at komme væk.

Teknisk er spillet stadig en ganske flot oplevelse. Selv om variationen måske ikke er overvældende, så fungerer det mørke, grå look rigtigt godt her. Håbløsheden nærmest skinner i de snærende grotter, hvor fjender lurer overalt. Kombineret med en helt fin lydside (hvis du lige ser bort fra de stadigt konstant pludrende pawns) får du en helt fin pakke. Du har samtidig muligheden for at installere en teksturpakke, som gør at det hele glider en smule bedre med nedsat loadtider.

Dark Arisen er en fornuftig udvidelse til Dragon’s Dogma. Det undrer mig dog en anelse, at ejere af originalen ikke bare kan hente udvidelsen digitalt. Med det sagt, så er det selvfølgelig en fin anledning til at få lokket nye gamere til denne eventyrlige rejse. Er du glad for klassiske fantasy rollespil, kan jeg i hvert fald varmt anbefale at give det et forsøg. Især hvis du vægter kamp over historie – for det er der hvor Dragon’s Dogma virkeligt excellerer.

Gamesector Anbefaler

Om Peter Rosenholdt