Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI Violence
PositivtNegativt
Stort og indholdsrigt
Meget børnevenligt gameplay - også for de lidt større børn
God variation og flot grafik
Ingen udpræget voksen-humor
Ikke megen udfordring for erfarne spillere
Køb Lego City Undercover: The Chase Begins hos vore partnere:
 

Freeroaming-titler på en forholdsvist lille håndholdt konsol som Nintendo 3DS er ikke hverdagskost, så det var med åbne arme, at vi satte os ned for at stifte bekendtskab med børnespillet Lego City Undercover: The Chase Begins. Og underholdt blev vi (især børnene) heldigvis også stort set hele vejen.

Lego City Undercover: The Chase Begins har flere lighedspunkter med "storesøster"-udgaven på Nintendos nye konsol, WiiU. For det første er det en freeroaming-titler med inspiration fra bl.a. GTA-serien, og for det andet indtager du hovedrollen som den hårdkogte politimand Chase McCain.

Spillet minder på mange måder om de velkendte LEGO-titler inspireret af bl.a. Lord of the Rings, Batman og Star Wars, men der er også friske tiltag som giver netop denne titel sit helt eget udtryk.

Den overordnede historie er ganske vist på samme måde mere eller mindre lineær, men opbygningen af puzzles og øvrige udfordringer er en smule anderledes og kræver ofte en lidt anden tiltag til tingene end hos de mere velkendte LEGO-serier. Med andre ord lidt mere puzzle-betonede end ellers, hvilket bestemt ikke skader spillet.

Du starter som den unge nyuddannede betjent Chase McCain, der får til opgave at nedkæmpe et forbrydersyndikat. I starten virker missionerne mest af alt som en tutorial til spillets styring, og det fungerer faktisk fortrinligt. Du får hurtigt styr på det hele, og selv mindre børn vil kunne være med. Der er ganske vist kun meget lidt tale i spillet, den er til gengæld på dansk, men derimod er alle spillets tekster på dansk, så børn i skolealderen, der har lært at læse, vil kunne få stor fornøjelse af spillet helt på egen hånd.

Det er tydeligt, at spillet mest af alt sigter mod det yngre publikum. "Volden" er nuttet, og missionerne bliver ikke på noget tidspunkt alt for svære og udfordrende, men befinder sig på et niveau, der er tilpas til målgruppen. Voksenhumoren fra Wii U-udgaven med de mange sjove referencer er ikke helt så udtalt i 3DS-udgaven, så som voksen spiller vil du næppe finde specielt meget at komme efter her.Til gengæld fungerer spillet virkeligt godt som børnespil. Der er en rimelig variation blandt missionerne, og de fortælles tilpas spændende til, at børnene hele tiden lige vil prøve en bane eller to mere. Indholdsmæssigt er vi også blandt de tunge titler, da der for en gennemsnitsspiller vel er lidt mere end 10 timers historie gemt i spillet - foruden sidemissionerne, som man kan vælge til eller fra.

Missionerne indbefatter blandt andet, at man skal bygge med legoklodser, finde forsvundne genstande, jage forbrydere og nedkæmpe dem via spillets meget simple kampsystem, biljagter, udklædninger (som du løbende låser op for), forskellige puzzles og en del platformspil også. Alt i en god blanding, der aldrig føles specielt ensformigt.

Grafisk ser spillet ret godt ud på 3DS. 3D-effekten er ikke videre vellykket, og spillet fungerer faktisk bedst uden, men det ligner et "rigtigt" LEGO-spil. Dvs. med flotte farver, sjove figurer og alt det, vi er vant til.

Alt i alt er Lego City Undercover: The Chase Begins en ganske habil børnetitel. Hvis du tilhører det voksne gamerpublikum, så køb Wii U-udgaven i stedet for, men har du mindre børn i familien, så bør dette være en titel, du kraftigt bør overveje!

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.