Score: 7
Requires Kinect
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+PEGI Online
PositivtNegativt
Mange forskellige øvelser
God udnyttelse af Kinect
Kan sammenkobles med Nike+
Mest for lettere øvede og opefter
Køb Nike+ Kinect Training hos vore partnere:
 

Med det store ædegilde forude var det måske en god ide at tage forskud på nytårsfortsættene. Nike+ Kinect Training giver dig ihvertfald muligheden for at komme i form, og det på en faktisk ganske fornuftig måde.

Den første forudsætning for, at et Kinect-spil kan blive en succes, er, hvorvidt udviklerne har formået at udnytte Kinect-teknologien ordentligt, og at sensoren responderer korrekt på dine bevægelser. Den forudsætning opfylder Nike+ Kinect Training heldigvis til fulde!

I Nike+ Kinect Training begynder du med at indtaste alder, vægt, køn og højde, og herefter vil programmet så tilpasse sin træning til dine dimensioner. Du vælger enten en kvindelig eller en mandlig træner, og derudover skal du angive, om du ønsker at tabe vægt, om du vil i bedre form eller om du vil blive mere spændstig. Efter en række indledende træningsøvelser, hvor programmet lige skal finde ud af, hvor godt din fysik er "kørende", får du stukket en bedømmelse i hånden, som vurderer dig inden for forskellige områder - og ret detaljeret, må man sige. Herefter bliver du præsenteret for et træningsprogram, og din træning ændrer sig dynamisk afhængigt af, hvordan programmet bedømmer dine anstrengelser og fremskridt. Efter hver træningssession bedømmer spillet dine anstrengelser, det fortæller dig, hvor mange kalorier du har forbrændt, og hvilke områder du bør fokusere på at forbedre.

Selve øvelserne er for det meste øvelser, som man ville udføre i et træningscenter eller derhjemme. Af og til får du serveret et par sjove minispil, men hovedsageligt drejer Nike+ Kinect Training sig om seriøs fitness, og det byder på store udfordringer for fitness-udøvere, der hellere vil træne derhjemme, eller måske bare supplere en anden sport med denne mulighed.Du kan vælge enten at træne alene eller sammen med en anden, og dette kan sågar foregå online med video, hvor du kan se din træningsmakker. Der er et hav af forskellige øvelser, og således er der rigeligt for selv seriøse fitness-udøvere. Spillet stiller forholdsvist høje krav til udøveren og er måske ikke så velegnet til begyndere i rigtig dårlig form. Det vil ihvertfald kræve rigtigt mange timer at gøre spillet bare nogenlunde tilfreds med dig. Har du en konto hos Nike+ kan du i øvrigt koble den til dit gamertag og således blive belønnet med de såkaldte Fuel-points også for dine anstrengelser foran Kinect-sensoren.

Lyd og grafik spiller ikke den helt store rolle i Nike+ Kinect Training. Det fungerer, ser ganske fint ud, og du har mulighed for at træne til din egen musik, hvilket for mange kan være en motivationsfaktor.

Nike+ Kinect Training er bestemt et fornuftigt træningsværktøj - enten som den eneste træning, du laver, eller som supplement til den sport, du i forvejen dyrker. Det er ikke så begynderveligt, men det fungerer alt i alt rigtigt godt, og med sin store variation af øvelser og en glimrende udnyttelse af Kinect-sensoren giver det YourShape Fitness Evolved-serien kamp til stregen!

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.