Sports Champions 2

Score: 7
Playstation Move
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+PEGI Violence
PositivtNegativt
Relativt billigt
Familie-egnet spil
Stærk udnyttelse af Move-controlleren
Du får varmen
Boksning og bueskydning tigger efter to Move controllers
Lidt stive tutorials
Blot seks discipliner
Køb Sports Champions 2 hos vore partnere:
 

Move it, move it…
Det var ikke fantastisk - men var det bedste i udvalget. PlayStations stort anlagte Move controller, blev suget til bunds af et skidt repertoire af launchspil. En uambitiøs serie af gimmicks og budgetproduktioner, formåede ikke at udnytte potentialet i Moves overlegne nøjagtighed. Pinlige partyspil og kedsommelige puslespil - intet at falde i svime over. Men ét spil gjorde sig bemærket. Hjulpet af særdeles svag konkurrence fra de andre titler indtog Sports Champions førerpladsen blandt spil designet til Move-kontrollen. Anlagt som en mere moden udgave af Wii Sports, demonstrerede det controllerens potentiale via en række fysiske sportsdiscipliner.

Move-controlleren ligger stadig på vågeblus og heldigvis for dem som købte én, udvikles der fortsat spil som forsøger at udnytte potentialet - denne jul særligt løftet frem af J.K. Rowlings Book of Spells. Sports Champions har atter trukket i træningstøjet og tilmelder sig årets julehandel med en ny serie af simple sportsdiscipliner, der på alle måder forfiner den forrige titel. Eneste problem er blot: Én Move er ikke rigtigt nok. To er bedre.

Ligesom forgængeren, indeholder Sports Champions 2 seks discipliner. Det lyder ikke af meget, men omvendt giver det smalle udvalg mulighed for optimering af den enkelte sportsgren og varianter over de enkelte discipliner. Less is more, ved du nok. Og selvom nogle af disciplinerne er sjovere eller mere optimale end andre, så er der reelt intet som blegner som det sorte får.

Bowling
Der er ikke meget opfindsomhed bag bowlingdisciplinen, der udøves præcist som Wii Sports dikterede for seks år siden. Løft armen, sigt og kast. De seje spillere kan skrue hånden, som får kuglen til at spinne og derved rammer keglerne i vinkel. Reglerne kender jeg fra mine mange firmafester i bowlinghallen. Move-kontrollen er præcis, intuitiv og tilgivende, men viser dog ikke potentialet i sin fulde kraft. Bowling er mest en disciplin for hyggens skyld og egner sig fint til at blive spillet mellem kolde øl og peanuts.

Bueskydning
Bueskydning var en af de mest succesfulde og veludførte discipliner i forrige udgivelse. Formentlig derfor er bue og pil rebootet til denne efterfølger og peppet op med flere variable regler. Nogle gange på tid med uendeligt skud, andre gang med begrænset antal pile. Du kan spille det både med én eller to Move controllere, styringen er intuitiv, har god respons og er tydeligvis en af de mest immersive discipliner. Når du griber en pil og lukker det ene øje for at tage sigte glemmer du alt om den sorte controller og den lysende gummikugle for enden. Og lever dig helt ind i legen.

Golf
Det er ikke Tiger Woods’ professionel golf med taktik, vindmodstand eller køllevalg, som ligger bag disciplinen i Sports Champions 2, men derimod en simplificeret udgave for fritidsspillere. Mere casual end pro og med forskellige regelsæt og udfordringer. Nem golf indlært på ti minutter, så vil du dyrke noget mere komplekst, må du kigge efter andre Move-kompatible golfspil. Til gengæld demonstreres Move-controllerens sensitivitet og konceptet er fint for amatører, der ikke gider lære om funktionaliteten i en nine-wood.Tennis
Der findes også bedre og mere avancerede alternativer til disciplinen for tennis i Sports Champions 2, for dets karakter læner sig mere mod Wii Sports simplificerede gradbøjning af tennis. Og atter trækkes Move-controllerens fysiske præcision frem som vinderloddet. Det er tennis som et partyspil med mere adspredelse end dybde, og en fantastisk kobling med spillerens intuition betyder at slagene hverken føles restriktive eller svære. Desuden får tennis pumpet gang i spillerens stillestående blodomløb.

Boksning
Mest fysisk og mest hårdt er absolut boksning, men det er også disciplinen som mere end nogen anden forlanger en investering i to Move controllers. Med en enkelt controller har du formentlig en stærk højre og en lam venstre, som allernådigst kan bidrage til paraderne. Det er ikke dybt, men det er indlært på minutter og kan få pulsen op hos en enhver inaktiv gamer. Med Move-controllerens præcision giver Sports Champions 2 for alvor en knock out til bokse-disciplinen i Wii Sports.

Skiløb
Skal du fremhæve et svagt led i Sports Champions 2, må skiløbet indtage pladsen. Alle øvrige discipliner tilhører håndarbejdet, men skiløb ligger i benene og balancen - noget som Move-controlleren ikke kan simulere. Armbevægelserne styrer skiløberen og den frie, analoge styring er god til pistens sving, men som et Move-koncept er ski-disciplinen noget uindfriet. Hvad der derimod er discplinens styrke, er den gamle glæde ved skiløb og den kolde vind i ansigtet. Derfor vil ski-discplinen formentlig ikke blive forbigået. 

De seks discipliner kan spilles enten som frit spil, karriere cup eller socialt partyspil. Et cup har det bedste flow og mest konkurrencementalitet - og så kan de spilles af solo-spillere. Omvendt er partyspillet kun egnet til to spillere eller derover - heldigvis kan du nøjes med én Move-controller, som går på omgang. Selvom ingen af disciplinerne er decideret mislykkede, så er det ikke alle kreative spilvarianter, der virker optimalt. For eksempel kan boksning i partyspillet være en kombo-indlæring, hvor spilleren skal udføre en serie af henholdsvis undvigelser og slag på udvalgte kropsområder. Det er mere irriterende end udfordrende og er minder for meget om danse-genren.

Sports Champions 2 ligger på et tilgivende prisniveau - omkring 250,- i butikkerne i skrivende stund. Prisen afspejler det kompakte indhold, en beskeden præsentation og de fåtallige valgmuligheder. Men lysten til at opgradere til to Move-controllere, for at få det fulde potentiale af bueskydning og boksning, kan afvikle andre udgifter. Det må du lige gøre op med dig selv. Mest af alt er Sports Champions 2 eksemplet på historien, der gentager sig. Ligesom sin forgænger er det ikke et spil som oser af suverænitet, men med en rustik Move-styring, høj tilgængelighed og begrænsede ambitioner begår sportsspillet endnu et strike.

Om Torben Andersen