Mass Effect Trilogy

Score: 9
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 18+PEGI Bad LanguagePEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Mass Effect til PlayStation 3
Episk spilserie
Et MUST HAVE for rigtige gamere
Mangler DLC materialet
Køb Mass Effect Trilogy hos vore partnere:
 

Som titlen så klart antyder, så samler Mass Effect Trilogy de tre Mass Effect spil i en kompakt samlet pakke. For første gang udkommer det originale Mass Effect således til PlayStation 3 – men er originalen det eneste spil du mangler, så er du nok bedre tjent med at købe det alene fra PlayStation Store, hvor de ca. 10.5 gigabytes som spillet fylder, kan erhverves for små 120 kroner i skrivende stund.

Der originale Mass Effect fra 2007 (som du kan læse vores detaljerede anmeldelse af lige her) blev begyndelsen på en episk trilogi, der mere end nogen anden serie af spil har bevist, at et veldesignet spil, med et gennemarbejdet persongalleri og en medrivende handling, sagtens kan måle sig med de store filmproduktioner. Mass Effect løfter langsomt sløret for et stort og komplekst univers, beboet af en række interessante racer at rumvæsner, med deres egne kulturer, bevæggrunde og historie. I det store kosmos smides du, som Kommandør Shepard, ind i en konflikt, der i starten måske virker som en bagatel på den store kosmiske scene. Spectre-agenten Saren har tilsyneladende angrebet menneske-kolonien Eden prime, men det viser sig hurtigt, at der er noget stort og uhyggeligt på spil i galaksen – noget der endegyldigt kan true alle den rumfarende racers eksistens.

Mass Effect 2, der udkom i 2010, kan du læse vores dybdegående anmeldelse af her. Spillet tog Kommandør Shepard med i en helt ny retning. Selvom truslen fra de mystiske Reapers, som Shepard opdagede i det første spil, langt fra er ovre, så er spillets stemning alligevel meget anderledes, da Shepard i denne omgang har fundet en ny ”allieret” i den militære pro-menneske organisation Cerberus. Mass Effect 2 var på mange måder et mere velfungerende og bedre designet spil end sin forgænger og de få klagepunkter anmelderne havde i forbindelse med det første spil var blevet rettet til efterfølgeren og kampsystemet var blevet opdateret gevaldigt. Mass Effect 2 er og bliver en perle af et spil, der takket være sin gigantiske størrelse og velfungerende dialog og persongalleri, sagtens kan tåle at blive spillet både to, tre og fire gange.Mass Effect 3, som du kan finde vores anmeldelse af her, udkom tidligere i år og spillet blev den episke og triste afslutning med serien som vi havde forventet – det er med stor sandsynlighed det bedste spil, der udkom i 2012. Shepard og besætningen på Normandy har fået en plads i mange gameres hjerter og da det endelige opgør med The Reapers i slutningen af spillet var forbi sad mange tilbage med en hul fornemmelse i maven. Spillets slutning er nok den mest omdiskuterede i spilhistorien. Men ser du bort fra slutningen, så var Mass Effect 3 en næsten perfekt episk rejse igennem det univers vi har lært at holde af igennem de to tidligere spil. Spillets handling og stemning oser af desperation, selvopofrelse og en sammenbidt følelse af desperat kamp mod overvældende odds. Stemningen i spillet er særdeles vellykket og den var, mere end noget andet element i spillet, med til at gøre Mass Effect 3 til en af mine største spiloplevelser til dato.

Den samlede pakke byder på disse tre fantastiske spiloplevelser – men mængden af DLC pakker, der udkom til Mass Effect 2 og 3 er ikke inkluderet i pakken og det kan man jo godt undre sig lidt over – de kan dog stadig erhverves som selvstændige downloads. At EA malker koen for alt hvad den er værd med DLC pakker er blot i tidens ånd – stort set samtlige store spilserier gør den slags nådesløst for tiden, men det ændrer ikke ved at tendensen er kedelig.

Det originale Mass Effect vil med sikkerhed fremstå en smule mere primitivt end de højpolerede Mass Effect 2 og 3 – men du glemmer hurtigt forskellene, når historien først har slået klørene i dig. Serien er et stykke vigtig spilhistorie, som alle seriøse gamere bør spille og opleve i fulde drag. Det er en milepæl i spilhistorien, der næppe vil blive flyttet lige med det samme. Hvis du slet ikke er startet på denne fantastiske serie endnu, så er her chancen for at komme med på vognen og se hvad al virakken er om. Du vil ikke blive skuffet – det lover vi højt og helligt!

Gamesector Anbefaler

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).