Score: 4
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 16+PEGI Violence
PositivtNegativt
Et par glimrende klassikere for retrofans
Online-leaderboards
Svag indpakning uden ekstraindhold
Rigtigt mange dårlige spil
Af og til fejlfyldt emulering
Køb Midway Arcade Origins hos vore partnere:
 

Midway Arcade Origins er en opsamling af 31 af Midways og Ataris gamle arcadeklassikere fordelt på fem kategorier; action, driving, platform, shooter og sports. Backbone Entertainment har tidligere gjort det rigtigt godt med vellykkede reboots af gamle klassikere som Space Invaders, Commando og 1942, og det var også dem, der for tre år siden gav os den aldeles glimrende Sega Megadrive Ultimate Collection. Men hvor Sega Megadrive Ultimate Collection brød på en bred vifte af de allerbedste Megadrive-spil, virker Midway Arcade Origins lidt som en tam forestilling ved siden af.

Der er nemlig ikke ret mange meget kendte spil imellem. Defender, Gauntlet, Joust, Marble Madness, Rampage, Robotron, Tapper, Smash T.V. og Spyhunter er nok dem, de fleste vil nikke genkendende til, men derudover er der ikke ret mange af spillene, der var populære - ihvertfald i Danmark i 1980'erne. Og når vi nu er ved popularitet, så skyldes det muligvis copyright-forhold, at klassikere som Bump'n Jump (Burnin' Rubber for nogle), Burger Time, Paperboy og Road Blasters ikke er med på skiven. Dem savner man i hvert fald.

Det er selvfølgelig smag og behag, hvad man foretrækker af klassikere, men desværre holder ikke mange af spillene i dag. Toobin', hvor man i en badering skal sejle ned ad en flod i kapløb med en modstander samt Smash T.V. - en vellykket og udfordrende twin stick-shooter - er måske de to spil, der holder sig bedst, men for det meste er spillene desværre rigtigt dårlige. Selv de største retrofans kan vel med god samvittighed påstå, at hverken Bally Midway eller Atari stod for de allerstørste hits i 1980'erne, hvor firmaer som Capcom, Jaleco, Konami og Taito efter min mening dominerede.

Samtlige spil er originalversioner af de gamle klassikere, og emuleringen fungerer i det store og hele ganske godt, men ved nogle af spillene sker der dog af og til fejl så som slowdowns eller andre mærkværdigheder. Dette bevirker eksempelvis, at Wizard of Wor, som ellers er ganske underholdende 1 mod 1, pludselig foregår i skildpaddefart, og der er tilsyneladende ingen løsning på problemet.Spillet byder ikke på nogen form for online-muligheder foruden leaderboards, hvor du kan sammenligne din score med dine venner og resten af verden. Det ville ellers have klædt spillet, at man kunne sidde og skiftes til at spille, som i de gode gamle dage på grillen. Modsat flere andre arcadeopsamlinger er der heller ikke på nogen måder kælet for hovedmålgruppen, som må siges at være 80'er-retrofans. Der er ingen ekstrainfo om spillene - hverken historie, statistikker eller noget som helst andet. Det ville trods alt have pyntet på en i forvejen meget kedelig og generisk menu, hvor man blot kan vælge mellem de forskellige arcademaskiner.

Midway Arcade Origins er ikke en vellykket opsamling af arcadeklassikere. Alt for mange rigtigt dårlige spil, som ikke er sjove længere samt en svag og en kønsløs indpakning bevirker, at Midway Arcade Origins ikke - til trods for, at det sælges til discountpris - på nogen måder kan få vores anbefaling. Er du stor fan af 1980'er-spillene, får du her en liste over de 31 titler, der følger med. Så kan du selv vurdere, om du gider...

720 degrees
A.P.B.
Arch Rivals
Bubbles
Championship Sprint
Defender
Defender 2
Gauntlet
Gauntlet 2
Joust
Joust 2
Marble Madness
Pit-fighter
Rampage
Rampart
Robotron 2084
Root Beer Tapper
Satan's Hollow
Sinistar
Smash T.V.
Spy Hunter
Spy Hunter II
Super Off Road
Super Sprint
Toobin'
Total Carnage
Tournament Cyberball 2072
Vindicators Part II
Wizard of Wor
Xenophobe
Xybots

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.