NBA 2K13

Score: 9
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+PEGI Online
PositivtNegativt
Eminent gameplay
MyTEAM er et interessant tiltag
Blæret præsentation
Ingen afgørende store nyheder ifht. sidste år
Justin Bieber
Køb NBA 2K13 hos vore partnere:
 

Når nu EA har valgt at holde pause af en indtil videre ukendt varighed med sin ellers glimrende NBA Live-serie, er der frit slag for 2K Sports, men selv uden konkurrence formåede de sidste år at gøre NBA 2K12 til det hidtil bedste i serien. I år er nyhederne lidt færre, men til gengæld har de fået en af de helt store hiphop-kunstnere til at bidrage med produktionen af spillet!

Det drejer sig naturligvis om Jay-Z (ja, det er ham rapperen, der scorede Beyoncé), og han har formået at tydeliggøre, at hiphop og basketball hænger ubønhørligt sammen ved at sammensætte et soundtrack, der hovedsageligt består af hiphop-numre men også en række andre, for det meste ret gode sange. Heldigvis kræves det heller ikke, at man skal være vild med hiphop for at kunne nyde NBA 2K-serien, men hiphoppen sætter sit tydelige præg på menuerne og alt det lir, der foregår før, under og efter kampene, og Jay-Z selv figurerer naturligvis også flittigt på soundtracket. Alt dette passer dog rigtigt godt sammen med NBA 2K13. Attitude er en vigtig del af hele præsentationen, og der fejler NBA 2K13 på ingen måder.

Det er nu også svært at finde et område, hvor NBA 2K13 fejler, for det er simpelthen et fremragende spil - igen! Spillet inde på banen har fået et par twists hvad angår styringen. Højre pind anvendes i sin grundform til at drible med, hvor det sidste år var styringen, den blev brugt til. Dette er dog stadig muligt ved hjælp af en simpel kombination af knapper, så de mange, der har vænnet sig til styringen fra 2K12 vil hurtigt føle sig til rette her.

Afleveringer flyder bedre, de rammer mere naturligt og bliver ikke brudt så ofte som sidste år. Generelt er det en lidt bedre AI, som i forvejen fungerede rigtigt godt, vi får med årets udgave. Det er nemt at kalde de forskellige 'plays', og man bliver også overrasket over, hvordan AI'en spiller, som om det var levende spillere nede på banen. Gameplayet er overordnet set det element, der gør NAB 2K13 til et fremragende spil. Det er simpelthen sjovt at spille, og selv om spillet er et af de mange, der belønner de flittige og dygtige, er det for nybegyndere også nemt at gå til, qua den intuitive styring samt en gennemført træningsdel.MyTEAM er NBA 2K13s svar på FIFAs Ultimate Team. Her kan du købe pakker med kort, bruge spillerne til at sammensætte et hold med, handle med andre spillere eller købe dig fattig i virtuel valuta for at købe dyre spillere, der dermed gør dit hold endnu bedre. Ultimate Team er en stor succes i FIFA-spillene, og MyTEAM og alle dens features passer ganske fornuftigt ind i NBA 2K13 også.

En anden "nyhed" (for det har vi set tidligere) er tilføjelsen af en held masse klassiske hold, bl.a. de to Dream Teams fra hhv. 1992 i Barcelona og 2012 i London. Derudover er der på mærkværdig vis - det må åbenbart sælge godt - sammensat et såkaldt Celebrity-hold anført af den allestednærværende Justin Bieber. Jeg har valgt ikke at lade dette trække ned i den samlede bedømmelse, men nu er du advaret!

Ellers finder du stort set de samme features som sidste år, af og til under nyt dæknavn. MyPLAYER og MyCAREER står der med flotte bogstaver på menuen, og derudover er der naturligvis igen The Association, Season, PlayOffs, og det meste kan du også spille online. Online-delen fungerer fremragende og stort set uden nogen form for 'lag'. Her har udviklerne formået at forbedre den netkode, der af og til gav et frustrationer sidste år, men som dog aldrig har formået helt at ødelægge en kamp. Der er også flere andre smånyheder i spillet, men samlet set er det gameplayet og de småforbedringer, det har fået, der gør, at NBA 2K13 er en lige så sikker investering, som 2K12-udgaven var det.

Præsentation er fantastisk. Det føles virkelig som en rigtig basketball-kamp, man overværer. Grafikken er lækker og detaljeret med en flot lyssætning, der er cheerleaders og maskotter i pausen, der zoomes ind på forskellige episoder, og kommentatorerne er nok de bedste, der er hørt i noget sportsspil. Måske er det nemmere at kommentere basketball end fodbold, men diverse fodboldspils til tider mange gentagelser har noget at lære.

Var du vild med NBA 2K12, så tøv ikke med at købe 2K13-udgaven. Det er ikke så revolutionerende som sidste års udgave, men justeringen af gameplayet, det bedre flow samt MyTEAM er rigeligt til, at vi uforbeholdent kan anbefale 2K13 som det måske bedste sportspil i 2012. Man sidder blot tilbage med ønsket om, at udviklerne fra Visual Concepts også ville kaste sig over fodboldsporten!

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.