Borderlands 2

Score: 9
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 18+PEGI Bad LanguagePEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Masser af loot
Stærk co-op
Et fantasifuldt take på en slidt setting
Minder virkelig meget om etteren
Køb Borderlands 2 hos vore partnere:
 

Borderlands kom lidt ud af intet og blev et stort online-hit med en stabil portion tilføjelser til spillet og dermed lang levetid som resultat. Nu kommer så en rigtig efterfølger, der ikke desto mindre minder om etteren i en grad, så det kræver et trænet øje at spotte forskellene. Er det godt nok?

Det er det faktisk, viser det sig efter mange timers spil. I Borderlands 2 ryger man tilbage til den postapokalyptiske tegneserieverden Pandora. Alene eller sammen med op til tre venner, skal man endnu engang redde planetens fremtid ved at bygge en karakter op med masser af levels og udstyr. Hvis man kort skal forklare Borderlands-serien, så kan man sige, at det er en slags fps-version af Diablo 2 i en Fallout-3-møder-Crackdown setting.

Bag på æsken står skrevet: ”A new era of shoot and loot”. Det er således ikke nogen hemmelighed, at Borderlands appellerer til de (vi), der ikke kan få nok af xp, levels, udstyr og hæsblæsende action. Borderlands 2 er bedst, når man bevæger sig gennem en fantasifuld ødemark, presset til det yderste af fjender, næsten tør for ammunition og liiige klarer mission for derefter at gennemgå alt det udstyr, man har tilranet sig i kampens hede. Det overskydende loot sælges, og man ifører sig cremen af cremen. Klar til næste mission.

Da jeg spillede Rage, kunne jeg mærke, at jeg er ved at være træt af postapokalyptiske spil, selvom det var ret solidt, men Borderlands har sin helt egen, overdrevne, tegneserieagtige stil. Det medfører også, at den ellers ret overdrevne vold ikke virker så stærk, men at spillet har PEGI 18+ er fair nok. Ødemarken er fuld af psykopater, og Borderlands 2 kører meget på disse specielle karakterer. Meget af det er helt ude i hampen, og det fungerer godt.

Spillets start har det tilfælles med etteren, at den er ganske langsom og tilgivende, men senere kommer der rigeligt med udfordring. I begyndelsen forledes man også til at tro, at styringen ikke er specielt god, men efterhånden som man får bedre udstyr, bliver styringen også bedre.

Hvis man har spillet etteren er man på hjemmebane fra første skridt. Der er ikke stor forskel. Men omfanget adskiller Borderlands 2 fra udvidelsespakkerne. Spillet er kæmpe. Dertil kommer især det subtilt døbte ”badass system”. Alle de små udfordringer, der fandtes i toeren er vendt tilbage. Altså: ”Dræb 25 skags”, ”lav 50 headshots”, ”dræb ti fjender med sniperen, uden de så det komme” osv. Forskellen er, at denne gang giver det permanente bonusser til eksempelvis den skade, man giver, eller ens skjold, ladetempo mv. Disse specielle badass-bonusser gælder på tværs af karakterer. Så når man skaber sin karakter nummer to, vil den godt nok være level et, men have en masse (mindre) bonusser.

Hvis man er ude på at kritisere, så ligger Borderlands 2 i en spilgenre, man let kan være efter. Historien er ikke så sammenhængende og gameplayet gentager meget sig selv. Ens karakter bliver sejere og sejere, men det samme gør fjenderne, så hvad er pointen? Hvis man i stedet giver sig hen, så finder man ud af, at Borderlands 2 er endog meget svært at lægge fra sig. Det er både omfangsrigt og hæsblæsende. Man kan altid lige tage en hurtig sidemission for at se, om det skulle give lejlighed til forbedring af ens karakter, og når man har lyst til mere er der hovedmissionerne. Når man spiller flere sammen, bliver det helt sublimt, og det ligger i genrens absolutte top på konsol i hvert fald.

Gamesector Anbefaler

Om Lasse Winther Wehner

Lasse Winther Wehner har været anmelder på Gamesector.dk siden 2003 og indholdsredaktør fra 2005. Han anmelder fortrinsvis spil til Xbox 360 og Xbox One - især shooter-genren og vestlige rollespil. Da Lasse har været gamer siden Game & Watch/bipbip-spillene gjorde deres indtog i firserne, ynder han at smide en historisk anekdote ind i sine anmeldelser, når han kan komme af sted med det.