Score: 8
Xbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI FearPEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Vanedannende
God konvertering til konsol
Spændende at udforske og skabe nye objekter
Ikke så omfattende som PC-udgaven

Minecraft har gået sin sejrsgang verden over på både PC og mobile touch-enheder, og nu er det så Xbox 360-ejernes tur til at lære lidt mere om den millionsucces, som svenske Markus Persson ene mand har formået at skabe. Vi har testet den første konsol-udgave af Minecraft, og vi er meget tilfredse!

Minecraft er ikke et hurtigt action-spil, det er ikke et spil, hvor du skal udføre millimeterpræcise hop eller lave combos mod alverdens modstandere. Det er alt det modsatte. Det kræver tålmodighed og evnen til at nyde alt det, der er stille og roligt. Har du denne tålmodighed, vil du omvendt blive rigt belønnet.

Minecraft går i al sin enkelthed ud på at bygge. Du kan hakke i jorden, samle råstoffer, fælde træer, plukke planter osv., og spillet går således ud på at kombinere alle disse råstoffer med hinanden for at skabe nye ting, der også kan bruges til at sætte sammen med andre. At komme fra ingenting til en verden fyldt med moderne teknologi, dyr, bygninger, maskiner og meget mere er således muligt i Minecraft.

Spillet fik sin debut på PC, og konsol-udgaven er ikke helt så omfattende som sin storebror, der også har været udsat for mange større opdateringer siden udgivelsen. Således fylder spilleområdet i Xbox 360-versionen "kun" 1024 x 1024 felter, og det lyder måske umiddelbart af meget, men det er dog noget mindre, end hvad PC-spillerne har mulighed for at boltre sig på. Ikke desto mindre er der rig mulighed for at bruge rigtigt mange timer med Minecraft: Xbox 360 Edition.

Spillets stil er meget retro-agtiv med meget simple 8-bit-agtige grafikker, der tilsammen udgør spilleområdet, og man føler sig en smule henslængt til de glade dage med Commodore 64 og deslignende. Spillet foregår i 3D, og du styrer din karakter rundt i landskabet. Du skal som sagt samle ressourcer og derefter skabe, hvad du nu kan med det, du har samlet. Om natten lurer monstrene, og hvis du ikke har formået at lave et godt våben at forsvare dig med, kan du håbe på at have bygget et solidt hus, som monstrene ikke kan komme ind i.

Op til 7 andre spillere kan deltage i en online-session sammen med dig, og derudover har du også mulighed for at spille op til 4 spillere lokalt i splitscreen. Styringen foregår rigtigt godt på konsol, hvor inventory-systemet fungerer rigtigt godt og intuitivt, hvilket måske har været den største bekymring, da en konsol-version af denne nyklassiker blev annonceret.

Lyd og grafik er der ikke meget at sige om. Det er sparsomt på begge fronter, og det er tydeligt, at det er udforskningen og skabertrangen, der skal holde spilleren fast. Men det er også nemt, for Minecraft er en simpel men uhyre dragende størrelse, og før du ved af det, har du sandsynligvis brugt de første 10 timer på blot at gå rundt i det tilfældigt genererede landskab, du har startet.

Alt i alt er Minecraft en glimrende konvertering til Xbox 360, og trods manglerne i forhold til den store PC-udgave (og bare rolig, der kommer med al sandsynlighed flere store opdateringer til konsol-udgaven), er der stadig af masser af indhold for pengene og rigeligt til, at du og dine venner kan bliver underholdt i lang tid fremover.

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.