Score: 4
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Co-opAlt for ensformigt
Kedelige minispil
Køb Madagascar 3: Europe’s Most Wanted hos vore partnere:
 

En ny Madagascar-film huserer p.t. i biografer verden over, og det har (igen) affødt et computerspil. Desværre er Madagascar 3: Europe's Most Wanted en meget blandet fornøjelse med kun få lyspunkter, og vi undrer os endnu engang over, at det stadigvæk kan betale sig at lave dårlige licensspil.

Hvor Madagascar 2 var en ganske fornøjelig oplevelse (personligt noget bedre end det 6-tal, vores nærige redaktør gav det i 2008) med en god blanding af platformspil og minispil, er Madagascar 3: Europe's Most Wanted en noget mere ensidig affære.

De fire venner; løven, zebraen, flodhesten og giraffen forsøger at finde vej tilbage til New York, men for at komme så langt, skal de først rejse gennem diverse storbyer i Europa, hvor de skal samle forskellige genstande for at avancere.Banerne foregår i forskellige byer, og på hver bane styrer man alene eller sammen med en ven lokalt to af de fire venner. De skal samle forskellige genstande, hoppe rundt på tagene, hænge plakater op, smadre kasser og undgå dyrepolitiet. Hver karakter skal samle sine helt egne genstande (eksempelvis skal flodhesten samle blomster, mens løven skal samle stjerner). Derudover er der nogle genstande, der kan samles op af alle, og indimellem udsættes man for et simpelt minispil, som enten er en quicktime-event eller små spil, hvor man skal time sine hop. Det er uhyre simpelt og meget lidt underholdende. Heller ikke platformdelen byder på særligt meget sjov, og der er langt fra så meget variation som vi så i Madagascar: Escape 2 Africa.

Ærgerligt, for karaktergalleriet i Madagascar-filmene er ganske fornøjeligt. Historien bindes meget dårligt sammen med hurtige mellemsekvenser uden megen forklaring, og man er ikke særligt meget klogere på historien, når man på et tidspunkt når til vejs ende.

Lykkes det ikke at samle alle genstandene (og dermed ikke får alle achievements/trophies), kan man nemt genspille banerne - det er bare ikke særligt sjovt. De små ovennævnte minispil kan man også spille separat med stigende sværhedsgrad, men hold da op, hvor er de da uinteressante.

Madagascar 3: Europe's Most Wanted henvender sig naturligvis mest af alt til den yngste del af befolkningen, og det er da muligt, at de vil finde lidt mere fornøjelse i spillet end undertegnede gjorde, men også her vil ensformigheden sandsynligvis hurtigt indfinde sig.

Grafisk er spillet på det jævne. Karaktererne er naturligvis genkendelige, og omgivelserne er aldeles farvestrålende, men der mangler detaljer og effekter. Lydmæssigt er spillet også på det jævne, hvor musik og lydeffekter ikke gør meget væsen af sin samtidigt med, at dialogen fungerer, men ofte gentager sig selv.

Madagascar 3: Europe's Most Wanted kan man uden at få dårlig samvittighed over for udviklerne sagtens kalde for en metervare. Det er af lav kvalitet og fungerer nok bedst som reklamesøjle for biograffilmen (og den kommende DVD- og BluRay-udgivelse), og en god styring, co-op og velkendte filmkarakterer er ikke nok til, at vi på nogen måder kan anbefale spillet.

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.