Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Superfedt gameplay for børn i alle aldre
Flot grafik og lyd
Ikke så meget nyt under solen
Køb New Super Mario Bros 2 hos vore partnere:
 

Hver eneste gang Nintendo har lanceret et nyt Mario-spil, har håbefulde fans glædet sig i mange måneder forinden. Hovedårsagen er, at Nintendo aldrig skuffer, når det gælder firmaets ubestridte maskot numero uno, som da også har leveret masser af fantastisk underholdning, siden vi så ham for første gang tilbage i 1981. Og selv om New Super Mario Bros 2 især er meget mere af samme skuffe, som i 1'eren, kan du roligt smadre sparegrisen!

I New Super Mario Bros 2 er stort set alt ved det gamle. Bowser har kidnappet prinsessen, og det er nu op til dig at kæmpe dig vej gennem mere end 80 baner for at redde den skønne mø, hvor du undervejs skal kæmpe mod diverse bosser og mini-bosser. Genren er platform, og både fjender og omgivelser ligner stort set sig selv. Det første New Super Mario Bros udkom til Nintendo DS for flere år siden, så selvklart ser det bedre ud på 3DS'en. Vi er igen udelukkende i 2D, hvor Super Mario 3D Land til 3DS anvendte den 3. dimension. Men Nintendos 2D-kvaliteter fornægter sig ikke, og man er hurtigt inde i spillets mekanismer, som stort set er uændrede. Du kan igen forvandle dig til ild-Mario eller til bamse-Mario, der kan flyve og svirpe fjenderne med sin hale. Men der er også et par nye elementer med denne gang. Der er nemlig lagt stort fokus på at samle mønter, og for hver 100 mønter får man som bekendt et ekstra liv, mens de store guldmønter giver adgang til nye baner.

Du kan få en guldkasse på hovedet, som sprøjter ud med mønter, du kan forvandle Mario til guld-Mario, som forvandler alt, hvad han rører ved, til det pureste guld, og ved halvvejsflaget får du sågar ekstra mønter som belønning for dine anstrengelser.Men derudover er alt, som det plejer. Baneopbygningen og forskellige småfeatures giver nok afveksling fra 1'eren til, at man bliver underholdt hele vejen igennem spillet. Det er kvalitet af høj klasse, selv om man måske godt kunne have håbet på lidt mere nyt end blot de føromtalte guldmønter. Sværhedsgraden er en lille smule lavere end både New Super Mario Bros og Super Mario 3D Land, så flere børn og mindre erfarne platformspillere vil kunne gennemføre spillet uden hjælp fra mor eller far. Og har I 2 maskiner derhjemme (og 2 spil!), eller har du en ven med spillet, kan man endda gennemføre i co-op!

Grafisk ser New Super Mario Bros 2 blændende godt ud. Flotte klare farver og især farvesammensætninger gør det til en fryd for øjet at spille sig igennem de mange baner, og dertil er underlægningsmusikken dejligt passende, og Nintendos lydeffekter er atter i en klasse for sig. Den disciplin mestrer de virkelig til fulde!

Forventer du en revolution med New Super Mario Bros 2, så vil du sandsynligvis blive skuffet, men er du en af de mange, der bare har nydt forgængeren, bør du ikke tøve med at investere i dette dejlige spil, som nok mest er mere af det samme, men stadig oser af høj kvalitet!

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.