Wreckateer

Score: 7
Requires KinectXbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI Violence
PositivtNegativt
Sjovt gameplay
Fin grafik og lyd
God Kinect-respons
Kræver Kinect
Lidt ensformigt
Tam multiplayer

Kinect-titlerne er siden et par hæderlige launch-titler, for det meste blevet dårligere og dårligere. Ringe udnyttelse af Kinect-teknologien har ofte skabt frustrationer, og mange af spillene er blevet lagt på hylden efter ½ time eller mindre. Wreckateer, som er 2. udspil i Microsofts Summer of Arcade 2012, er endnu en Kinect Only-titel, og selv om ensformigheden periodevis indfinder sig, finder man bestemt også lyspunkter.

I Wreckateer befinder du dig i Middelalderen og er nyansat i nedrivningsfirmaet Wreck & Tinker Destruction Company, som har specialiseret sig i borge fyldt med goblins. Dit job er at nedrive en hel masse borge ved hjælp af en katapult. Styringen foregår via Kinect, hvor du med armene styrer projektilerne frem mod borgenes tårne. Der er flere forskellige typer af missiler, hvoraf nogle spreder sig i flere mindre enheder, mens andre skal styres gennem felter i luften, før de rammer tårnene.

Man kan styre sin sten i luften ved at daske til den med den ene eller begge hænder, så den får den helt rigtige retning frem mod tårnet, du vil smadre. Derudover skal du også selv placere stenen i selve katapulten, spænde den ved at gå tilbage og derefter affyre stenen ved at sprede armene ud til siden. Det hele fungerer rigtigt godt, og Kinect-sensoren responderer klart bedre end de fleste andre Kinect-titler. Styringen føles generelt intuitiv, og Wreckateer er ihvertfald et eksempel på et Kinect-spil, der er blevet testet ordentligt før udgivelsen.

Man kan godt blive grebet af at skulle slå sin egen score, og hver bane belønner dig i øvrigt med enten bronze-, sølv- eller guldmedalje, og bronze er påkrævet for at avancere. Der findes en lokal multiplayer-funktion, hvor to spillere skiftes til at skyde, og man kæmper om at opnå den højeste score, men det er dog ikke særligt underholdende og kunne sagtens være udeladt. Langt sjovere er det at forsøge at opnå guld på nogle af de ret svære baner, der kommer til sidst i spillet.

Inden da er spillet forholdsvist nemt at klare, og ensformigheden indfinder sig desværre af og til. Der er ikke meget variation, men når det grundlæggende gameplay er rimeligt underholdende, så gør det heller ikke det helt store. Man kunne måske godt have ønsket at kunne spille med en almindelig controller, hvilket spillet ville have passet fint til.

Både grafik og lyd virker rigtigt fornuftigt. Grafikken er flot, rimeligt detaljeret og farvestrålende, og lyden er den typiske middelalder-dialog med kraftig britisk accent tilsat middelalderlig musik, som passer fint til spillets visuelle stil og til gameplayet i det hele taget.

Alt i alt kan Microsoft godt være bekendt at have Wreckateer med i Summer of Arcade, der altid har haft nogle af årets bedste download-titler på programmet. Wreckateer hører ikke til blandt eliten, men det er et periodevist meget underholdende spil og velsagtens den bedste blandt download-titlerne til Kinect-sensoren.Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.