Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI FearPEGI Violence
PositivtNegativt
God konvertering af konsoludgaven
Lækkert gameplay
Flot grafik og lyd
Ikke helt så sjovt som på de store konsoller
Hemmelige achievements
Køb Rayman Origins hos vore partnere:
 

Sidste efterår gav Ubisoft os årets måske allerbedste spil i form af Rayman Origins til de store konsoller, Wii, PS3 og Xbox 360. Det er nu de mindre håndholdte konsollers tur til at blive beæret med et af de bedste platformspil nogensinde. Vi har anmeldt 3DS-udgaven.

Var du en af de uheldige, der gik glip af sidste års mesterværk, Rayman Origins, så kan du læse vores anmeldelse ved at klikke her.

Nøgleordene var gennemført design, fantastisk gameplay og en grafik, der sjældent er set flottere inden for genren. Der har næppe været en nem opgave at overføre konsoludgaven til en lille enhed som 3DS, men Ubisoft har alligevel formået at klemme spillet ned på den lille maskine, uden at alt for meget er gået tabt.

På de store konsoller var der mulighed for at spille op til 4 spillere samtidigt lokalt. Denne feature er (naturligvis) ikke til stede, og hvor det i forvejen til tider godt kunne være lidt forvirrende at spille 4 samtidigt, så tør vi ikke tænke på, hvordan dette ville fungere på en lille 3DS-skærm.

Til gengæld er gameplayet stort set intakt og minder mestendels om den store udgave. Banedesign og gameplay går igen op i en højere enhed, og Rayman Origins er velsagtens oppe nær en 2. plads (naturligvis efter Super Mario 3D Land), når det gælder platformspil til Nintendo 3DS.Meget af udfordringen ved konsoludgaven var, at styringen var knivskarp, og for at kunne samle alle medaljer, skulle man virkeligt være dygtig. Det samme er gældende i 3DS-udgaven, men underholdningsniveauet på den lille skærm er dog ikke helt oppe at ringe ifht. eks. udgaven til Xbox 360. Hastigheden er forholdsvist høj, og det kan godt være lidt frustrerende at skulle styre præcist på så lille en skærm. Ikke desto mindre fungerer det i det store og hele ganske glimrende.

Multiplayer er der som nævnt ikke blevet plads til. Til gengæld har Ubisoft tilføjet en (næsten ligegyldig) feature, hvor du kan vise dine opnåede achievements via StreetPass. Achievements i 3DS-udgaven er i øvrigt hemmelige, og man bliver først belønnet, når man har klaret det. Man kan altså ikke decideret "gå efter" at klare dem, men må håbe på, at det man gør, udløser en. Det er ærgerligt, for det ville have forlænget spilletiden betydeligt.

Spilletiden er ellers ret høj. Sværhedsgraden er rimelig høj, og det kan godt være, at børnene af og til vil kalde på en forælder for at få hjælp til en svær passage. Men Rayman Origins er ikke udelukkende et børnespil, men kan nydes af alle.

Lydmæssigt fungerer spillet rigtigt fint med lækre melodier og lydeffekter, og også grafisk har Ubisoft formået at transformere konsoludgaven til 3DS på forholdsvist fornuftig vis. Det er i sagens natur ikke HD-grafik og virker måske lidt grynet ifht. eks. Xbox 360-udgaven, men i det store og hele er der tale om en vellykket og flot grafik.

Er du ejer af både en 3DS og en af de store konsoller, vil vi klart anbefale dig at købe konsoludgaven, men for 3DS-ejere er Rayman Origins en glimrende titel, der ikke bør undværes på nogen spilhylde!

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.