Score: 8
Xbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 18+PEGI Violence
PositivtNegativt
God historie
Lækkert gameplay
Arcade action er en god tilføjelse
Flot grafik og lyd
Ingen online-muligheder
Ikke helt den samme høje produktionsværdi som det første Alan Wake

For små to år siden blev vi taget med storm af finske Remedys mesterlige Alan Wake, som bød på uhygge, en velfortalt historie og et generelt virkeligt gennemført spil. Alan Wake var 8 år undervejs, men så længe skulle vi heldigvis ikke vente på en efterfølger. Alan Wake's American Nightmare er ikke en direkte efterfølger til Alan Wake, og lanceres desuden som en download-titel. Dermed kunne man måske tro, at man skulle plages med et discount-produkt, men det er heldigvis ingenlunde tilfældet!

I Alan Wake's American Nightmare er scenariet flyttet fra den idylliske by Bright Falls til ørkenbyen Night Springs i Arizona. Alan finder ud af, at han på mærkværdig vis er blevet "erstattet" af hans onde alter ego, Mr. Scratch, og det er nu op til Alan at genskrive virkeligheden og slippe ud af den drømmeverden, han befinder sig i. Historien er egentlig lidt forvirrende og ikke helt så ligetil, men den er som i første spil rigtigt vellykket omend ikke helt på samme høje niveau som i forgængeren. Karakterer og dialog virker realistisk og gennemarbejdet, men altså også en lille tand under det første spils niveau.

Hvor det første Alan Wake-spil havde fokus på uhygge og overlevelse, er der denne gang lagt lidt mere vægt på action. Våben og batterier til lommelygten er ikke nær så sparsomt placeret rundt omkring på banerne, og det er sjældent, at Alan løber tør for ammunition. Det var netop et af de fedeste elementer i det første Alan Wake; at man hele tiden skulle tænke sig om, når man fyrede sit våben af eller lyste med sin lommelygte mod fjenderne, The Taken, for at blænde dem. Til gengæld virker gameplayet rigtigt fint, og hvad vigtigere er - uhyggen er bevaret trods Remedy's lidt mere lemfældige omgang med at strø våben og ammunition rundt omkring.Historien kan gennemføres på 5-6 timers intensivt spil, men dertil byder spillet på den såkaldte Arcade Action, som er en slags horde-mode, hvor du skal forsøge at overleve til solopgang og hele tiden angribes af bølger af fjender. Her er der mere sparsomt med ammunition og batterier, og det kan være en ret uhyggelig oplevelse at blive omringet af 5-6 fjender, mens man hurtigt skal tage stilling til, hvilke fjender, man vil forsøge at nedlægge først, eller om man bare skal forsøge at stikke af og finde et bedre sted at tage kampen op med The Taken. Alt i alt en ganske glimrende tilføjelse, som dog har den store mangel - nu hvor den er der - at man ikke kan spille sammen med andre hverken offline eller online. Det ville have været en pragtfuld tilføjelse!

Grafik og lyd er på et rigtigt højt niveau for en download-titel. Musikken er velkomponeret, men der er dog ikke brugt de store velkendte sange som i det første spil, og produktionsværdien er ikke helt på niveau hermed.

Sammenlagt er Alan Wake's American Nightmare dog en glimrende efterfølger (ok, ikke en direkte efterfølger) til Alan Wake, og uden at afsløre for meget af handlingen, er det da også sikkert, at vi ikke har set det sidste til den gode forfatter.

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.