Score: 5
Playstation NetworkXbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 16+PEGI Bad LanguagePEGI Online
PositivtNegativt
Simpelt gameplay, hvor alle kan være med
Mulighed for at spille fire sammen
Bliver hurtigt monotont
Kedelig lydside
Køb Shoot Many Robots hos vore partnere:
 

Det er nemt at være spilanmelder, når spil får navne som ”Shoot Many Robots”, der ret godt beskriver gameplayet. Havde de også lige fået flettet en vurdering af spillets kvaliteter ind i titlen, så kunne jeg holde tidlig weekend, men det havde muligvis ikke været helt så mundret.

Spillets hovedperson hedder P. Walter Tugnut, og han er lidt af en redneck – en amerikansk bonderøv, der har et flytbart hjem og flere våben end man normalt finder i større militære enheder. Det kommer ham dog til gode, da alverdens robotter pludselig gør voldeligt oprør.

Shoot Many Robots går nemlig ud på at skyde robotter. Mange af dem. Det er en sidescroller, hvilket vil sige, at man bevæger sig fra den ene side af skærmen til den anden. Har man nogensinde spillet Metal Slug, ved man hvad man får her.

Grafikken er tredimensionel, selvom gameplayet mest er todimensionelt. Nogle steder bliver den slags kaldt for 2,5D. Der er mulighed for at opgradere og indsamle nye våben, samt spille op til fire mennesker sammen. Det sidstnævnte er ikke helt det salgsargument, som det kunne have været, for det bliver hurtigt meget uoverskueligt med fire spillere og (mange) robotter på skærmen samtidigt.Spillet har en tegneserie-agtig grafisk stil og en smule humor, men derudover er der faktisk ikke ret meget personlighed i det. Kontrollen fungerer, men man sigter og bevæger sig med samme stick (i hvert fald på PS3 versionen som vi har testet). En knap holdes inde, hvis man vil stå stille og sigte. Det er underligt, at man ikke har valgt bare at have bevægelse på den ene stick og sigte på den anden.

I Shoot Many Robots bruges robotdele som valuta, som man kan samle op når man har smadret (mange) robotter og omsætte til mere ildkraft eller lignende. Her kunne man foreslå at de ændrer spillets titel til Shoot Too Many Robots, for man kommer til at smadre RIGTIG mange robotter, for at have penge nok til de fede opgraderinger. Det er ærgerligt i sig selv, men her virker det som en undskyldning for at sælge spil-valuta for rigtige penge og det kan godt give denne anmelder en klam smag i munden.

Det bliver ikke bedre af, at der bliver genbrugt rigtig meget. Fjender og baggrunde går igen mere end hvad godt er og det i forvejen simple gameplay holder – for de flestes vedkommende – ikke til længere spilsessions. Skal man få det bedste ud af Shoot Many Robots, skal man nyde det i mindre doseringer.

Om Søren Vestergaard