Score: 7
Playstation Move
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 16+PEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Spændende kampagne
Rigtig vellykket lydside
MI6 Ops forlænger levetiden
Underholdende multiplayer
Svag grafik
Forældet spildesign
Kort kampagne
Begrænsede undertekster
Køb GoldenEye 007: Reloaded hos vore partnere:
 

Da James Bond-filmen GoldenEye fik premiere tilbage i 1997, var den på flere områder årsag til skelsættende begivenheder. For Pierce Brosnan, der mest af alt havde gjort sig bemærket i TV-serien Remington Steele, betød hans debut som Agent 007 flere tilbud om forholdsvist attraktive filmroller, for Tina Turner betød titelsangen et af hendes karrieres allerstørste hits, og på spilsiden betød det for Nintendo 64-ejere en banebrydende spiloplevelse, som den dag i dag for mange står som en af spilhistoriens allerstørste, og som Eurocom med GoldenEye 007: Reloaded nu kommer med sin helt egen fortolkning af!

GoldenEye 007: Reloaded er en videreudvikling af det GoldenEye-spil, der udkom til Nintendo Wii sidste år. Spillet er bygget op helt fra bunden og baserer sig historiemæssigt på Bond-filmen fra 1997. Dog er helten nu støbt i skikkelse af Daniel Craig, der også leverer stemme til dialogen - sikkert for at tiltale det yngre publikum, der næppe kender meget til Brosnans 14-år gamle Bond-rolle - men historiemæssigt tager spillet - dog forholdsvist frit fortolket - dig som i filmen med til flere steder i Sovjetunionen, Barcelona, Dubai og Nigeria i 14 kapitler fordelt over i alt 6 missioner. Spillets singleplayer-kampagne er forholdsvist kort og er gennemført på mellem 6 og 8 timer, hvis du spiller på de lavere sværhedsgrader eller nogle timer mere, hvis du vil have mere udfordring.

Spillet er en first person shooter, og de fleste baner er helt almindelige "skydebaner", hvor du skal komme fra A til B, alt imens du nedlægger fjenderne med det rige udvalg af våben, der befinder sig rundt omkring. Af og til afbrydes det mere ordinære gameplay af eks. en kampvognstur, hvor du bl.a. skal nedskyde helikoptere, eller små quick-time events, hvor du skal trykke på bestemte taster, når det står skærmen. Du skal altså være vild med first person shooters i al almindelighed for at kunne sætte pris på GoldenEye 007: Reloaded. Banerne har forholdsvist god variation og har ikke meget med det gamle N64-spil at gøre. AI'en fungerer fint på de højere sværhedsgrader, hvor spillet da også yder forholdsvis god modstand, og hvor man ikke bare kan suse igennem banerne - som det ofte er tilfældet på laveste sværhedsgrad, Operative.

Der er dog også noget lidt gammeldags over spillet, og designmæssigt virker det som om, det er nogle år gammelt. Der er ret mange restriktioner på, hvor du kan bevæge dig hen - de fleste baner består af lige flader, og omgivelserne virker noget uinspirerede. Det grundlæggende gameplay er skam helt i orden, men det har altså nogen betydning, at det kunstneriske niveau ikke er up-to-date i forhold til dagens standard. Rent grafisk er spillet også flere år tilbage med meget tamme miljøer og en forholdsvist lav detaljeringsgrad, mens det lydmæssigt til gengæld fungerer virkelig godt - både hvad angår lydeffekter, dialog og titelmelodi (fortolkes ganske fint af Nicole Scherzinger), men især virker underlægningsmusikken godt og bruges særdeles aktivt i spillets mere hæsblæsende sekvenser. Et større kritikpunkt er dog, at man ikke kan slå undertekster til, og det meste af dialogen skal altså aflyttes - mens der af og til i små passager vises undertekster. Meget mystisk og meget irriterende, hvis man ikke er så god til at aflytte engelsk tale.

Foruden singleplayer-kampagnen kan du også vælge at spille de såkaldte MI6 Ops, som er 11 singleplayer-baner, hvor du skal nedlægge fjender eller forsvare diverse installationer m.m. Det, som gør MI6 Ops interessant, er, at du kan indstille en hel række sværhedsgradsparametre, inden du påbegynder banen. Eksempelvis kan du vælge, hvor meget health, du starter med, hvor stærke dine fjender er, hvor meget ammunition du har til rådighed eller hvilke våben, du kan bruge. Alt dette skaber tilsammen en sværhedsgradsfaktor, og på hver bane bliver du efter endt mission belønnet med op til 4 stjerner. Der er leaderboards for hver eneste af de 11 MI6 Ops-baner, og dermed er der et større incitament til at prøve igen - hvis du liiige vil slå en af dine venners rekorder eller måske er tæt på at ligge øverst i verden. MI6 Ops-banerne er en god tilføjelse til den måske lidt korte singleplayer-kampagne og er rigtig fin underholdning.

Spillet har naturligvis også en multiplayer-afdeling, hvor du kan spille op til 4 spillere lokalt i splitscreen og op til 16 spillere online. Der er et hav af forskellige og virkelig underholdende modes; Conflict, Team Conflict, Golden Gun, Black Box, GoldenEye, Heroes, Escalation, Detonator Agent, Data Miner og Bomb Defuse. Foruden disse 10 er der yderligere 3; License to Kill, Team License to Kill og Classic Conflict, som bliver tilgængelige, når du engang er steget til hhv. level 20, 25 og 35 i online. Eks. er Heroes en rigtig sjov mode, hvor hvert hold har en tilfældigt udvalgt Hero. Denne helt er stærkere, hurtigere og mere hårdfør end andre spillere og kan hjælpe sine medspillere på flere måder, men er til gengæld også hovedmålet for modstanderne. Derudover er eksempelvis Golden Gun også rigtigt sjovt. Her kan det svare sig at finde den Gyldne Pistol, som dræber øjeblikkeligt, og som giver 5-dobbelt score, og spilleren med den højeste score, når tiden er gået, vinder spillet. Alt i alt er multiplayer-delen rigtigt vellykket, og mest ærgerligt er det, at den skal afvikles i et spil, der generelt virker lidt for gammelt.

GoldenEye 007: Reloaded er et ganske fint spil med et højt spændingsniveau, mange udfordringer, en god lyd og en velfungerende multiplayer-del, men der er også malurt i bægeret i form af et forældet spildesign, en svag grafikside og manglen på undertekster. Kan du se gennem fingre med dette, vil du lige som os kunne få en masse gode timer i selskab med Activisions seneste action-titel.

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.