Score: 3
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+
PositivtNegativt
Uden ekkolodet havde det været endnu kedeligere
Meget nyt udstyr at låse op for
Ingen udfordring
Kun spænding i det øjeblik der er bid
Køb Angler’s Club: Ultimate Bass Fishing 3D hos vore partnere:
 

Hører man til dem, som finder det sjovt at tage på fisketur, så begynder temperaturen udenfor så småt at sætte skår i glæden.  For at holde fiskeformen ved lige kan man dog blive under dynen og fange virtuelle fisk på Nintendo 3DS.

Ultimate Bass Fishing 3D er tænkt som et realistisk fiskespil, og det er det langt hen ad vejen også. Du starter med at lave din hovedperson og har endda mulighed for selv at tage et billede af dit eget ansigt og bruge det. Derefter skal du igennem garderoben , og du skal have valgt en båd.

Selve spillet starter med en tutorial, der ved hjælp af en del tekst får forklaret den grundlæggende styring. Du skal sejle omkring i din båd og kigge på dit ekkolod for at finde et godt sted at smide snøren ud. Det er simpelt og ligetil. Når du så skal fiske, trykker du blot på A for at kaste krogen og igen på A for lige så langsomt at trække den ind igen. Du kan også ryste lidt med fiskestangen via den analoge controller for på den måde at øge chancen for, at fiskene opdager din madding. Herfra så handler det mest om at være heldig. Chancen for at få bid forøges dog, efterhånden som man lærer at finde gode fiskesteder og at bruge den rette madding.

For denne anmelder tog det en halv time at få bid første gang – det var muligvis den kedeligste halve time, jeg nogensinde har oplevet. Når fisken først har bidt på, så stiger spændingen dog drastisk, for det kræver ganske god koncentration, fine reflekser og ikke mindst øvelse at få fisken til at blive på krogen.

Det primære spilforløb i spillet er bygget op omkring de fisketurneringer, man kan deltage i. Her har man en begrænset mængde tid til at fange fisk, og vinderen er så den, som har fanget den største. Igen føles det dog ret tilfældigt, så det er svært at finde motivationen for at blive ved. Man føler let, at spillet ikke stiller tilstrækkelige udfordringer, hvad der er den primære årsag til, at man konstant keder sig. Det er bare ikke nok, at man får adgang til bedre og bedre madding og udstyr.

Grafisk er spillet hæderligt, omend 3DSens styrke ikke ligefrem er realistisk grafik.  Lydsiden gør, hvad den kan for at forøge spændingen, men den er oppe mod hårde odds – et realistisk fiskespil er bare grundlæggende kedeligt, og spillet kan kun anbefales til de største fans af genren.

Gamesector Frarder

Om Jimmy Marcus Larsen