Burnout Crash

Score: 8
Better With KinectPlaystation NetworkXbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 7+PEGI ViolencePEGI Online
PositivtNegativt
Simpelt og underholdende
Fed lyd
Lidt kort

Criterion Games Burnout-serie har i de seneste udgaver haft det til fælles, at man bl.a. kunne score points ved at lave de vildeste biluheld, hvor man skulle smadre så mange biler som muligt. Denne deldisciplin er nu kogt ned til et arcadespil med det passende navn Burnout Crash. Men til trods for, at det "blot" drejer sig om en download-titel, skinner kvaliteten fra de "rigtige" Burnout-spil igennem og giver os et rigtigt underholdende adrenalin-kick.

Burnout Revenge og Burnout Paradise er blandt favoritterne på arcaderacerfronten herhjemme, og især har biluheldene, hvor man i slowmotion har kunnet styre sin egen bil ind i de biler, der gav flest points, været genstand for mange timers morskab og frustrationer.  I Burnout Crash ser du din bil oppefra, lige som i de gode gamle topdown-racere, og du skal styre den ind i et vejkryds, hvor din opgave er at forvolde så meget skade som muligt - både på dine medtrafikanter med også på de omkringliggende bygninger. Du bruger din venstre styrepind til at styre bilen med, og med en enkelt knap styrer du al action - dvs. du forårsager eksplosioner, og samtidigt ryger din bil op i luften, hvor du i et kort øjeblik kan dirigere den i den retning, som du mener er bedst for at spærre for trafikken.

Der er 3 forskellige typer af spil; Road Trip, Rush Hour og Pile Up, men alle har de det tilfælles, at det gælder om at smadre. I Road Trip slutter spillet, når 5 biler er sluppet væk, så det gælder om at holde øje med alle fire veje. Du har en Crash-måler, der lader op, og når den er fyldt, kan du aktivere Crash-knappen. En speciel måler i Road Trip fyldes langsomt, og hver gang den er fyldt, sker der et eller andet ekstraordinært, hvor du eksempelvis skal smadre en stærk bulldozer. I Rush Hour spiller du på tid, og spillet slutter simpelthen, når tiden er gået. Her gælder det således om at score så mange points som muligt, og forårsager dine eksplosioner, at de biler, du smadrer, rammer andre biler, som også eksplorerer, så stiger din multiplier, og det er netop her, at der er mulighed for at lave de helt høje scores. Engang imellem passerer en pizzavogn, og smadrer du denne, får du lov at dreje på et lykkehjul, hvilket udløser forskellige features, eksempelvis hurtigere trafik eller score multipliers. Den tredje og sidste spillemode er Pile Up, hvor det gælder om at samle en stor bunke af biler i vejkrydset, og når alle biler har passeret eller sidder fast i vejkrydset, starter "Infernal Time", hvor det gælder om at smadre noget hele tiden for at holde spillet i gang. Gameplayet er på en gang vidunderligt simpelt og virkeligt underholdende, men selv om det ved første øjekast virker lidt tilfældigt, finder man efter kort tid med spillet ud af, at der trods alt er en vis taktik i at prøve at placere biler de rigtige steder, så de spærrer mest muligt for øvrige trafikanter.

En fed feature er også, at Autolog fra Need for Speed: Hot Pursuit igen er med, og dette geniale tiltag bliver vel et fast indslag i alle EA's kommende bilspilstitler. Her er det nemt at danne sig et overblik over sine venners tider og eksempelvis hvilke af dine tider, de lige har slået, og samtidigt har du mulighed for at sende udfordringer til vennerne eller forsøge at klare nogle af de udfordringer, de har sendt til dig. Grafikken i spillet er ganske fin for en download-titel med mange detaljer. Det er dog især lyden, der glimrer, for både dialogen under spillet (og i tutorials), musikken og de mange lydeffekter passer eminent godt til spillets action.

Sammenlagt er Burnout Crash et rigtigt fint lille spil, hvor den største hanke velsagtens er, at der blot er 18 baner, hvilket måske er lige i underkanten. Til gengæld er gameplayet virkeligt gennemført, og man føler sig godt underholdt. Dertil er en god grafik og en virkelig gennemført lydside også plusser i bogen, og Burnout Crash må siges at være en værdig efterfølger i Burnout-serien.

Gamesector Anbefaler

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.