Score: 7
Playstation NetworkXbox Live Arcade
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+PEGI Online
PositivtNegativt
Godt arcadegameplay
Sjovt!
Online-delen
Ikke så meget indhold
Lettere forældet grafik

Enhver, der har bevæget sig ind i en arcadehal eller et større tivoli i 90'erne og frem til i dag, er med al sandsynlighed stødt på et af SEGA's racerspil, hvor en hel række maskiner med førersæde, rat og pedaler har været opstillet side om side. En af disse titler, SEGA Rally 3 fra 2008 udgives nu på Xbox Live Arcade (og snart også Playstation Network), og det er vi egentlig ret glade for. SEGA Rally Online Arcade er nemlig en ganske underholdende arcaderacer.

SEGA Rally 3 udkom som nævnt i 2008, og her blot 3 år efter - altså et godt stykke inde i både Playstation 3 og Xbox 360'erens levetid, får vi nu mulighed for at spille selvsamme spil hjemme i stuen. SEGA Rally Online Arcade byder på henholdsvis en singleplayer-del og en multiplayer-del. Singleplayer-delen er opdelt i Championship, Quick Race, Time Trial samt Classic Race, hvor man skal vælge mellem enten en Toyota Celica ST205 eller en Lancia Super Delta HF Integrale og køre et 1-mod-1-racerløb mod den anden bil.

I Championship starter man som nr. 22 og skal gennem 3 løb forsøge at indhente samtlige 21 modstandere. Lykkedes dette er der igen lagt op til en altafgørende 1-mod-1-duel på en 4. bane og mod en lidt stærkere modstander. I Quick Race og Time Trial kører du enkeltløb, hvor du i Time Trial har mulighed for at køre mod de bedste online-spilleres tider, din egen bedste tid eller udviklernes bedste tider. Man loader et "ghost", som vises som en gennemsigtig bil under løbet, præcist som vi kender det fra andre bilspil.

SEGA Rally Online Arcade byder på de 4 baner fra SEGA Rally 3, og dertil har man mulighed for at låse op for ørkenbanen i det originale SEGA Rally fra 1995. Der er 6 biler til rådighed fra start, og undervejs låser man op for flere. Der er således ikke det helt store indhold, hvilket man måske godt kan savne, men gameplaymæssigt fungerer spillet rigtigt fint. Der er ikke den store realisme, og som i alle andre SEGA-racere er det arcaderæs fra start til slut. Indfinder man sig med dette, vil man finde SEGA Rally Online Arcade ganske underholdende.

Grafisk er det tydeligt, at spillet ikke er udviklet direkte til de nye konsoller, og grafikken virker en smule forældet, omend der - som i så mange SEGA-spil - er fyldt med små finurlige detaljer som eksempelvis fugler, der letter foran bilen eller fly og toge, der passerer forbi under løbene. Lydmæssigt er spillet fint med og byder på en tempofyldt melodi samt klassiske SEGA-lydeffekter, som vi kender dem. Online-delen fungerer fint, hvor op til 6 spillere kan duellere samtidigt på de 5 baner, og derudover kan 2 spillere sågar spille lokalt i splitscreen.

Alt i alt får du for ca. 70 kroner fin valuta for pengene, hvor det arcadeagtige gameplay og online-delen især trækker op og "overdøver" det sparsomme indhold. Er du til arcaderæs, går du derfor ikke helt galt i byen med SEGA Rally Online Arcade.

Om Thomas Heine Bech

Thomas har været spilanmelder på Gamesector siden 2007 og anmelder for det meste spil til Xbox One. De foretrukne genrer er sport, bilspil, adventure, puzzle, platform, action og RPG (tja, det er vel næsten det hele), men hjertet banker især for de gamle 80'er-klassikere. Favoritspil på Xbox-konsollerne: Rayman Origins, Plants vs. Zombies, Tom Clancy's G.R.A.W., Pure, Game Room, Scramble, Limbo, Braid, Trials HD, Just Cause, Burnout Revenge, Raiden Fighters Aces og Pinball Hall of Fame: The Williams Collection.