Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Selvom der ikke er olympiske vinterlege i år, kan man jo sagtens lave et spil om vintersport – eller det mener tyske DTP Entertainment i hvert fald at man kan. De fortsætter deres Winter Sports serie, der byder på meget mere attitude og snesports-action end vi troede var muligt i et spil med RTL-logo på forsiden.

Stilren snesport

Det starter meget godt – flotte højpolerede menuer og masser af valgmuligheder. Du kan spille de forskellige snesports discipliner i single player eller i varierende former for multiplayer. Der er konkurrencer, små turneringer, træningspas og en hel karriere-mode, hvor du vælger et hold og starter fra røven af 4. division, hvorefter du skal slå dig selv fast som en rigtig vintersports-stjerne.

På papiret er alle de mange muligheder og modes ganske fine, men det er de ni discipliner, der er med i spillet, som det hele handler om. Og selvom de ved første øjekast virker varierede og imponerende i deres bredde og omfang, så er forskellen mellem flere af disciplinerne slet ikke så stor, som man umiddelbart skulle tro, fordi spillet anvender samme spilmekanik for flere af sportsgrenene, så de føles ens.

De ni sportsgrene byder blandt andet på kunstskøjteløb, som anvender en form for Guitar Hero-agtig mekanik, hvor du skal time dine tryk på tasterne for at udføre tricks på banen. Det fungerer overraskende godt. Nogle af de mere ensformige sportsgrene er Snowboard Cross, Snowmobile Cross og Freeride Skiing, der alle fungerer på stort set samme måde, bare med kosmetiske ændringer. Nogle af de resterende events er ret korte, men stadig klassiske computerspils-events, såsom Speed Skating, Ski-flying og ikke mindst 4 Man Bob. Personligt er min favorit skiskydningen... men det var mest fordi jeg fik lov til at skyde med noget.

Udover selve Snowmobile Cross disciplinen, så er de andre sportsgrene i Winter Sports 2011 set i en eller anden form lige siden Epyx udgave deres første Winter Games tilbage i midten af 80'erne. Winter Sports 2011 forsøger dog at peppe hver sportsgren lidt op i karriere delen, hvor man skal deltage i forskellige challenges for at udvikle sin karriere – men det kan ikke undgås at nogle af sportsgrenene hurtigt begynder at virke en smule ensformige og slidte, når man har vundet dem et par gange eller tre.

Det er ikke helt unormalt at sportsspil som dette, der ikke har en gigantisk udvikler (*host* EA *host*) i ryggen, lider lidt på den grafiske side. Men overraskende nok er Winter Sports 2011 faktisk ganske hæderligt at se på. Glimrende motion captures, sjove små animationer før hver event og ikke mindst rigtig fine baggrunde efterlader os med et positivt indtryk af grafikken i Winter Sports 2011. Spillet vil gerne være cool og rigtig ung med de unge på en SSX-agtig måde og det lykkes faktisk ganske godt. Det eneste, der ikke rigtig lykkes, er sportsfolkenes ansigter, der ser forvredne og kunstige ud.

Lydsporet byder på et par irriterende og ligegyldige kommentatorer og masser af muzak i forskelligt tempo. Desværre er der ingen rigtige pop- eller rocknumre med i spillet.

Efter et par timer med Winter Sports 2011 har man set alt hvad spillet har at byde på og så bliver levetiden blot et spørgsmål om hvor længe man gider spille de samme sportsgrene om og om igen. Man kan hæve sværhedsgraden for de enkelte events eller ringe efter en ven, men man kan ikke komme udenom at Winter Sports 2011 næppe er et spil, der underholder i ugevis.

Det kan ikke afvises at virkelig snesportsinteresserede måske kan få meget mere ud af spillet end andre dødelige, men levetid og variation er unægtelig Winter Sports 2011 store problem. Grafikken er nydelig og selvom nogle af sportsgrenene er ret ens, så er der stadig både til gården og gaden i dette spil. Personligt ville jeg nok vente med at investere i det til det er faldet lidt i pris... men i så fald ender man nok med at sidde og spille Winter Sports midt i sommerferien, så det må man jo gøre op med sig selv om man vil til den tid.

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).