Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 16+PEGI Violence

Empire: Total War er måske allerede gået i glemmebogen hos de fleste Total War-fans, der nu sidder og spiller Napoleon: Total War. Men der er faktisk kommet masser af udvidelser til netop Empire, hvorfor det måske er en god ide at finde spillet frem og få tørret det værste støv af din tricorne.

For folk uden internet

Der er som sådan ikke noget ”nyt” i denne Downloadable Content Collection, for den er blot en samling af de udvidelser og ekstrapakker, der i løbet af det sidste års tid (eller deromkring) er udgivet via download-tjenesten Steam. Det ligger jo lidt i titlen at det er sådan det forholder sig. Har man ikke mulighed, af den ene eller den anden årsag, for at anvende Steam til at købe og downloade ekstrapakker til Empire: Total War, så har man altså mulighed for at få dem nu – på en samlet skive.

Pakken indeholder de tre ”Elite Units” udvidelser – nemlig Elite Units of America, Elite Units of the East og Elite Units of the West. Disse tre pakker tilfører nye enheder til nogle af nationerne i spillet – de er med andre ord ret begrænsede i deres omfang og det er nok tvivlsomt om der er nogen, der gider spille en hel Empire: Total War kampagne igennem igen, bare for at se en enkelt ny enhed eller to. Hver pakke tilføjer i nabolaget af 15 nye elite enheder (f.eks. det britiske 33. Fodregiment eller Tarletons berygtede legion).

De tre Elite Units pakker byder på 41 nye enheder og de suppleres med enhederne fra preorder Special Forces pakken, så totalen ender i nabolaget af 50. Langt de fleste er centreret omkring en håndfuld nationer, så er man glad for at spille f.eks. Spanien eller Østrig-Ungarn, så må man kigge langt efter forstærkninger, da disse lande kun får nogle få nye enheder tilsammen. Som sagt er disse næppe nok til at begrunde endnu en gennemspilning, men spiller man stadig Empire: Total War, så er de nye enheder et glimrende krydderi til spillet og de giver den ønskede ekstra variation i hærene, som nogle spillere har klaget over manglede.

Tilløbsstykket i Downloadable Content Collection er dog Warpath Campaign (som originalt udkom via Steam i oktober 2009). Warpath er en helt ”ny” kampagne, der lader dig lede en af fem indianerstammer i Nord- og Mellemamerika. De fem stammer er Iroquois, Huron, Plains, Pueblo og Cherokee. Indianerne kommer med hver deres specielle enheder og et helt nyt interface, komplet med eget forskningstræ, agenter og nye bygningstyper. Indianernes enheder er langt hen af vejen baseret på nærkamp og det er en ekstra udfordring at styre dem i kamp mod europæiske styrker, der anvender skydevåben og artilleri.

Warpath kampagnen kan puste nyt liv i Empire: Total War, hvis du var kørt lidt sur i spillet, men det er næppe en kampagne, der vil få dig til at spille Total War i ugevis. Den er med andre ord god underholdning, men næppe i mere end en weekend eller to – og prismæssigt er det vel cirka også den mængde underholdning man betaler for, hvis man køber denne opsamling, der kan erhverves uden at trække alt for store veksler på din privatøkonomi. Vil du kun have enkelte af de omtalte udvidelser, kan de erhverves via Steam og koster fra tre (for Elite Units pakkerne) til syv Euro (for Warpath).

Alt i alt en fornuftig samlet pakke for Empire: Total War fans, der lige skal have et ekstra Total War-fix.

 

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).