Score: 9
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+

Der er noget specielt over Beatles; det kan ikke diskuteres. Derfor er det også med en vis skepsis at man griber fat i det seneste Rock Band spil, Beatles Rock Band, og sætter det i sin Wii. For kan det overhovedet lade sig gøre at overføre Beatles magien til plastic-instrumenter og ’Sing-along’?

Beatles Rock Band

Beatles Rock Band skiller sig ud fra de øvrige Rock Band og Guitar Hero spil på markedet, ved først og fremmest at være en hyldest til Beatles og først derefter være et spil. Umiddelbart lyder det måske som noget, der ikke ligefrem taler for at man så sidder med et godt spil i hænderne, men det gør man bestemt. Det er nemlig lykkedes at fange den kvalitet (eller måske nærmere magi) som gennemsyrer Beatles musik og presse den ned over spillet. Det første sted man lægger mærke til det, er noget så simpelt som musikken. Her er der kun plads til Beatles egen musik, udført af Beatles selv. Det er Beatles det drejer sig om og alle andre må finde andre spil at udfolde sig i.

I dette spil bliver man ført igennem Beatles utrolige karriere, lige fra deres ydmyge start i Liverpool til tv-optræden hos Ed Sullivan og deres, til tider, meget syrede musikvideoer fra Abbey Road Studios.

Men det er et Rock Band spil med et par få velvalgte ændringer, som altså gør det til et Beatles spil. Der er i alt 45 Beatles numre i spillet, og selv om der nok skal komme en del diskussion om det også er de rigtige 45 numre der er taget med i spillet, så er der ingen tvivl om at det er 45 gode, solide og underholdende numre. Disse 45 numre bliver fremstillet helt utroligt flot i en stil, der virkelig passer til offentlighedens billede af Beatles. Deres optrædener er som taget ud af de gamle sort-hvide optagelser man kan finde i fjernsynet og når man når til de senere perioder i karrieren, så blive rman forkælet med ’drømmescener’ der er som taget direkte ud af deres egne ’syrede’ videoer og film. Man følger som sagt Beatles karriere og i den forbindelse er der en lille detalje, som fortæller lidt om det kvalitetsniveau, som præger spillet; man kan nemlig se Beatles medlemmerne blive ældre og ældre efterhånden som tiden går.

En ting man dog kan klandre spillet for, er dets længde. Der er som sat 45 numre og selv om det umiddelbart lyder som en del, så er mange af Beatles numre er faktisk ikke så lange og det giver et spil, hvor man kan komme igennem hele Beatles karriere på temmelig kort tid. Så kan man selvfølgelig tage den igen med et nyt instrument eller forsøge at få højere score, så man kan låse op for noget af alt det ekstra-materiale der er omkring Beatles og deres karriere. Men tilbage står det indtryk at selve karriere-delen er ret hurtigt overstået. Sværhedsgraden svinger faktisk meget fra sang til sang og fra instrument til instrument, hvilket egentlig er ret rart. Hver gang man starter en sang kan man vælge hvilken sværhedsgrad man ønsker at spille den i, og er man flere spillere så vælger hver spiller selv sin sværhedsgrad, hvilket giver et spil hvor alle kan være med. De mest hardcore spillere vil måske finde Beatles sangene lidt for nemme, men så kan de blot gå i gang med at synge og prøve den nye mode, hvor 3 spillere skal synge hver sin stemme i Beatles sange. Det er bestemt ikke nemt.

Beatles Rock Band skal nok introducere Beatles til et nyt og yngre publikum. Musikken taler for sig selv, præsentationen er utrolig flot og gennemført og hele spillet emmer af kvalitet og respekt for Beatles musik. Ekstra materialet er guf for Beatles fans og er man ikke Beatles fan, så skal dette spil nok bringe én nærmere den status. Rockbands som Metallica og Aerosmith må sidde og kigge på dette spil og ærgre sig over, at de ikke fik samme respektfulde behandling som Beatles da ’deres’ spil blev lavet. De var store bands der fik et spil presset ned over sig på spillets præmisser. I Beatles tilfælde pressede de sig ned over spillet på deres præmisser og det giver en mere sammenhængende og interessant titel i denne tid, hvor det ene rytme spil efter det andet rammer spilbutikkernes hylder i en uendelig strøm. Beatles skiller sig stadig positivt ud fra mængden og selv om man kan argumentere for at spillet måske er lige lovlig kort og lige lovlig nemt for Rock Band entusiaster, så kommer man ikke uden om, at det er spil lige til hitlisten.

Gamesector Anbefaler

Om Frank F Pedersen