Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Jeg har hverken Carolines udseende, smil eller talent for tennis, men da redaktøren smed et tennis-spil i min indbakke, var jeg ikke bleg for at tage udfordringen op. Nu skulle Wimbledon indtages og Caroline ikke længere være eneste dansker i en tennis Top Ti.

Virtua Tennis 2009

Virtua Tennis 2009 kunne egentlig lige så godt have heddet Virtua Tennis 3.5. Det er ofte set med sportsspil at en ny udgave ikke bibringer meget nyt og Virtua Tennis 2009 er et klassisk eksempel på dette. Det er faktisk bare en lettere opdateret udgave af Virtua Tennis 3, som udkom i 2007. Der er nyt, så som 3 nye baner, 6 nye mini-games, en virtuel butik hvor man kan købe udstyr samt online spil. Resten er der overhovedet ikke pillet ved. Jo, der er selvfølgelig en ny spillerliste, som passer til 2009 (skuffende nok uden Caroline Wozniacki), men ellers er det en tro kopi af spillet fra 2007.

Når det er sagt, så skal det også nævnes at spillet i 2007 var ganske godt og det er Virtua Tennis 2009 også. Man føler virkelig man spiller tennis, hvilket skyldes den gode kontrol man har med spilleren. Man kan skrue, lobbe, smashe, serve, lave stop-bolde og det hele føles rigtigt. I starten bruger man kun grundslagene, men langsomt lærer man at variere det i takt med at modstanderne bliver bedre og det giver nogle fornøjelige kampe, som virker som rigtig tennis.

Der er helt klart lagt mest vægt på World Tour Mode i spillet. Her skal man lave sin egen spiller og så bringe ham helt til tops i Verden, ved at deltage i turneringer og træne. Det er faktisk ret underholdende og virker også ret realistisk. Man skal udvælge de rigtige turneringer at deltage i og hele tiden holde øje med ens stamina, så man ikke bliver for træt og risikerer skader. De uger hvor der ikke er turneringer kan man deltage i træning, hvor ens færdigheder kan forbedres eller små sjove mini-spil. Det giver god afveksling fra de mange turneringer man skal spille for at komme helt til tops.

Man tjener selvfølgelig penge undervejs og de penge kan bruges til at købe nyt udstyr. Det er en ok idé, men desværre er der ikke ret meget af udstyret der betyder noget for ens karriere. Kun ketsjerne har betydning for spillet, resten er der kun for at give din spiller et unikt udseende. Hvilket aldrig rigtig lykkedes, for én af de ting der bestemt ikke er lykkedes for Sega i dette spil, er at variere spillerne. De ligner hinanden temmelig meget og uanset hvor meget man spiller på de knapper man har til rådighed for at skabe sin egen unikke spiller, så slipper man ikke for at møde masser af modstandere der ligner én selv temmelig meget. Ret skuffende at der ikke er mere variation her. Én ting man bør nævne omkring World Tour Mode er sværhedsgraden. De første 20-25 turneringer er utrolig nemme at vinde, men så skifter det ret pludseligt og de modstandere du blæste ud af banen i forrige turnering er nu pludselig meget dygtigere og stort set umulige at slå. Underligt at man ikke har kunnet lave en mere glidende overgang af sværhedsgrad efterhånden som man stiger i graderne, for det er ret frustrerende at der tages disse gigantiske hop i sværhedsgraden.

Som nævnt er der kommet online spil med i Virtua Tennis 2009. Det virker bare ikke overbevisende. Det er som om nogen har fortalt Sega at man ikke kan udsende et spil i 2009 uden en online del, og så har de smækket det på uden egentlig at overveje det nærmere. Det værste ved det er, at spillet slet ikke virker til at være optimeret til online spil. De gange jeg spillede online var der simpelthen for meget lag til at kampen kunne afvikles ordentligt. Men det online spil man kan deltage i er heller ikke særlig ophidsende. Enten kan man spille enkelte kampe mod modstandere med samme ranking som én selv, eller man kan deltage i turneringer som varer en uge. Ikke noget med selv at lave turneringer for sine venner og familie eller lignende. Så der er altså online spil, men ikke noget der imponerer.

Grafik og lyd er faktisk ganske god, hvis man altså lige ser bort fra at alle tennis-spillerne ligner nogle der er i familie med hinanden. Tennisbanerne er varierede og detaljerede og spillernes animationer virker overbevisende. Musikken i spiller er ikke lige min kop te, men den kan man heldigvis slå fra og så nøjes med at høre lyden af tenniskampen, som virker ret overbevisende.

Virtua Tennis 2009 er et godt tennis spil. Det giver en god fornemmelse af tennis og, vigtigst af alt, så viker kontrollen rigtigt godt selv med et tastatur, selvom et joypad er at foretrække. Når det er sagt, så bør det altså også nævnes at der ikke er meget nyt i spillet i forhold til Virtua Tennis 3, der udkom i 2007. Så er man ude efter et godt tennis spil, så kunne der sikkert spares en del penge ved at investere i det i stedet for Virtua Tennis 2009. Hverken de opdaterede spillere, baner, minigames eller online delen er nok til at at spillet er bedre end sin forgænger.

Om Frank F Pedersen