Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Lad det være sagt med det samme; MySims Racing har lånt rigtige mange grundelementer fra Mario Kart-spillene, men bortset fra manglende grundoriginalitet, så er der masser af interessante elementer i MySims Racing. Derfor ikke et ord om Mario i denne anmeldelse. På pladserne, færdige... SIMS!

Rosalyn – en skidt borgmester?

De ryger ud på samlebånd – MySims spillene, der indeholder en styret historie, modsat i The Sims spillene, hvor man kan lade sin figur gå på wc og lave mad når man selv lyster. Men det er stadigvæk Simmere, for de taler trods alt simlish og det vigtige grundelement er, at blive venner med så mange, som overhovedet muligt, i byen.

Endnu en gang vender vi tilbage til en unavngiven by med den stakkels borgmester Rosalyn, der beder os om at redde byen fra at blive en spøgelsesby. Hun har ikke meget held som borgmester, og måske skulle hun overveje en anden profession. Som erfaren MySims-spiller kan man godt sukke lidt over, at konceptet og byens beboere er de samme som i de tidligere spil, men omvendt giver det velkendte også en tryghed og det er jo egentlig ret gennemført, at karaktererne går igen... ja det er jo lige før de faktisk bliver ens venner.

Story Mode er en fin, let fortælling om en forladt by, en legende om en racerhelt, karakteristiske og nyankommne beboere samt en fortvivlet borgmester. Spillerens opgave er groft sagt at redde byen ved at køre racerbilsløb.

Det store løb
For at nå til ”det store løb”, der skal redde byen, skal man først møde byens beboere og tiltrække nye gennem racerløb. Dette gøres ved at køre mod dem og af uvisse årsager får man nye venner ved at slå dem i deres udfordringer. Der er forskellige typer af opgaver i racerløbene; det traditionelle versus, men også udfordringer om at nå så mange porte inden for to minutter, indsamling af diamanter osv. Der er masser af udfordringer og masser af baner med stor variation.

I de traditionelle versus løb er der mulighed for at bruge beskidte tricks via de gaver, man kan samle op i løbet. Har man lidt overskud, kan man lege strateg på pinball-banen ved at trykke på pinball knapperne, der vil spærre vejen for modstanderen, men det kræver stort overblik. Der er også masser af gen- og om-veje, som der stort set altid er i denne type af gokart-racere.

Derudover skal man samle Sims-diamanter – dels giver det boost, dels kan man bruge dem til at bygge udstyr til sin bil, så den bliver bedre. På banerne kan man også samle blueprints til bilerne – så man i garagen kan forbedre sin bil og vinde flere løb. Men det kræver et bestemt antal diamanter i forskellige farver, så man er nødt til at træne og samle diamanter nok. Det er ganske enkelt, men det giver et ekstra pift til spillets levetid.

1, 2 mange - ung og gammel
Det ældgamle spilprincip: let at lære, svært at mestre gælder virkelig her. Det er let for de aller yngste at spille, men udfordringerne kræver, at man øver sig nogle gange, før man kan få guldmedalje.

Multiplay er den form, der traditionelt bliver spillet mest i denne slags spil – og sikkert også i dette, men vi må konstatere, at Story Mode faktisk også er ganske underholdende. I multiplay kan man være op til fire personer. Det er dog ikke muligt at spille online, så man skal have sofaen fuld, hvis man vil spille MySims Racing i multiplayer.

Spillet kan styres både med wiimote og nunchuck eller med rat for dem der har dette. Begge dele fungerer godt. Undertegnede foretrækker Wiimote og Nunchuck, men hos medtesterne var rattet det største hit. Der er ikke så mange specielle manøvre at lære, så forskellen på ny spiller og erfaren spiller bliver aldrig særligt stor - det er egentlig meget godt.

Kan man ikke udstå Sims, så er MySims Racing ikke noget for dig – der tales Simlish, der skal samles Sims-diamanter og det handler om at blive venner med andre Simmere. Men ellers er MySims Racing faktisk et overraskende godt gennemført racerspil - gerne for de lidt yngre spillere. Spillet er ganske vist på engelsk, men eneste betydning er, at man ikke får så meget ud af historien – udfordringerne skal de yngre spillere nok kunne klare.

Gamesector Anbefaler

Om Mette Munk Heilesen