EA Sports Active

Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:


Udgiver(e):
PEGI 3+

Gamere er fede. Eller dovne. Eller ude af stand til at finde vej til det lokale selvdyrkelses-tempel. Det skulle man i hvert fald tro, hvis man kiggede på mængden af fitness-spil på markedet. Under alle omstændigheder viser det sig, at der virkelig er salg i alle tænkelige fitness-spil med tilhørende fitness-tangel til Nintendo Wii. Wii Fit ledte vejen og siden da er de kommet løbende som Merethe Kasten efter en pølsevogn. Nyeste skud på stammen er EA Sports Active.

Byg muskler med EA Sports

Electronic Arts har fra starten af været ret klare i mælet – EA Sports Active er et spil, der vil mere end Wii Fit. Active er nemlig et spil, der kan give en intens 30 dages træning, der vil udbygge muskler og presse spilleren noget mere end det tilbagelænede Wii Fit, der måske var en kende for yoga-agtigt til rigtig at sætte gang i forbrændingen.

EA Sports Active pakken indeholder (naturligvis) selve EA Sports Active spillet, et specielt lår-bånd (som din nunchuck controller skal sidde i) og et elastisk træningsbånd – hermed er det officielle krav om medfølgende fitness-tangel opfyldt. Pakken kan desuden anvendes med dit Nintendo Wii balance board, hvis du allerede ejer et sådant, men det er ikke påkrævet.

Som nævnt handler EA Sports Active ikke så meget om balance og yoga som konkurrenten Wii Fit, men derimod om at få en regulær workout, der er mere i stil med det man ville få hvis man gik til en eller anden form for fitness. Man kan enten ”spille” dem i en enkelt workout eller dyrke et helt 30-dages langt program. Under alle omstændigheder får man forhåbentlig ømme muskler og strammere baller og lår. Dermed ikke sagt, at det er bedre end Wii Fit - det er bare anderledes.

De enkelte workouts (eller minispil om man vil) forstærkes af det elastiske træningsbånd, når man arbejder på træning af overkroppen, mens nunchuck controlleren placeres (relativt) sikkert i en lomme på den specielle ”leg strap” om dit lår, således at spillet kan registrere dine bevægelser med underkroppen. Alt i alt en fin ide og det fungerer faktisk ganske godt, til trods for at det ser tosset ud. Hvis man følger de instrukser spillet giver, kommer man i hvert fald til at svede, også selvom man er i god form – det er en fin workout, der helt indiskutabelt er mere intensiv end Wii Fit.

Øvelserne, der ligner Wii Sports minispil – uden så meget ”spil”, dækker over discipliner som volleyball, boksetræning, tennis, løb, sprint, dans, vægttræning og mange flere. I alt er der over 20 forksellige. Det er muligt at spille to i flere af spillene, for eksempel noget så banalt som løb – men noget multiplayer hit eller festspil bliver EA Sports Active næppe og det er bestemt ikke sådan pakken er tænkt. Men hvad fitness angår, så fungerer den rigtig godt.

Præcis som Wii Fit giver spillet konstruktiv feedback og hjælper endda på vej med spørgsmål om mad og drikkevaner, anden motion (udover den du dyrker i spillet) og giver gode råd om hvordan man kan forbrænde energi, mens man ikke lige står derhjemme på stuegulvet i en pøl af sved.

Visuelt ligner EA Sports Active en forbedret version af Wii Sports. Grafikken i omgivelser er simple, farverne er klare og de på skærmen udøvende atleter er enkle – men EA Sports Active handler ikke om grafik – det handler om lyst og motivation til at tage en tørn foran Nintendo Wii konsollen hver eneste dag, for at forbrænde de overflødige kilo og træne de muskler, man måske aldrig rigtig fik motiveret sig selv til at gå ned i centret for at træne.

Som alle andre fitness programmer handler EA Sports Active om motivation – spillet gør sit bedste for at holde spilleren i gang og de enkelte udfordringer er krævende og lige til stålet. Du kommer med andre ord til at svede. Ikke noget ”læn frem... læn tilbage” her. Og helt ærligt – så er det sgu dejligt. Det er i hvert fald mere motiverende at spillets ”sessions” virker som en regulær workout og at spillet så oven i købet kommer med gode råd til træning og vægttab er ren bonus. Men nej – det vil nok ikke kunne erstatte et medlemskab til det lokale fitness-center – men det er et godt supplement eller et fint sted at starte.

Et absolut gennemført og veldesignet produkt til gamere, der vil i form før badesæsonen starter.

Gamesector Anbefaler

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).