Score: 8
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Det hele startede vist med den lille modellervoks figur Pingu i tv, og nu er pingvinerne overalt, selv til Oscar uddelingen. Samtidig har Disney haft stort succes med at købe og overtage Club Penguin, der er et MMORPG for børn. Club Penguin er blevet så stort en sællert, at amerikanerne sidste år fik Club Penguin: Elite Penguin Force til DS. Spillet har åbenbart været så populært, at de har besluttet at eksportere det til resten af verdenen.

Hurra point-and-click adventure

Pingviner er charmerende dyr; deres vraltende gang og det sort-hvide jakkesæt – og hvad er mere naturligt end at lade en pingvin spille hemmelig agent. Hvis pingviner gik i biografen ville de uden tvivl se Elite Penguin Force.

Spillet starter med design af sin pingvin, hvorefter man havner på en ø, hvor din pingvin i starten af spillet modtager en mystisk gåde, som du skal løse ved at gå rundt på øen. Hurtigt hvirvles man ind i en agent-organisation med dertilhørende mysterier, der skal opklares. Historien er interessant og fint fortalt.

Mysterierne løses ved at tale med øens beboere, samle ting op og bruge tingene med hinanden. Altså et godt gammeldags point-and-click adventure. Og alene det, er med til at motivere spilleren. For blandt de mange platforms, mini- og skydespil er det rart med et klassisk spil, hvor det er gåder, der skal løses. For at gøre det ekstra interessant har agentklubben deres helt eget hemmelige kodeordssprog, og skal da også bruges i forbindelse med missionerne.

Udover selve hovedhistorien er det også muligt mellem agent-missionerne at løse små sidequests, så det er ikke underholdning der mangler. Og morskaben stopper ikke her, for der er også masser af minispil, som er ganske udmærkede. Minispillene kan ikke bære spillet alene, men er rigtig gode til variation.

Et spil for pingviner?
Spillet er svært som et point-and-click skal være, men lige præcis ikke frustrerende svært, til gengæld gør nogle designmæssige valg spillet sværere og skaber lidt frustration.

Når det gælder intro-sekvenser, så bliver spilleren ikke introduceret til, hvordan der styres osv. Nogle små fifs til at styre kommer først efter, at man har brugt dem. Det generede ikke denne anmelder, da jeg foretrækker at prøve mig frem, men det gør trods alt spillet sværere, da man ikke lærer spillets logik, som ikke altid er gennemskuelig.

Det væsentligste kritikpunkt er dog, at der kun kan gemmes mellem missionerne, hvilket opleves som et problem, når missionerne er så svære. Ofte løses svære problemer ved at man lægger dem fra sig, for at prøve det senere. Men man må ikke slukke DS’en, før en mission er løst, ellers skal man starte forfra.

Spillet er på engelsk, og spilleren er derfor nødt til at kunne læse godt engelsk, for at kunne løse spillets gåder. Alternativt kan forældre og børn spille det sammen, forældrene kan læse spillets tekst, mens børnene ofte er bedre til at løse spillets gåder.

Ikke teknisk perfekt.
Spillet foregår med styring af styluspennen, i nogle af minispillene kan man også bruge control-knapperne. Stylus-pennen fungerer ikke optimalt, og den manglende præcision skaber ind i mellem lidt frustration. Til gengæld er grafikken så charmerende og lækker, at man ikke har lyst til at lægge spillet fra sig.

Disney Club Penguin: Elite Penguin Force er svært, så svært som et point-and-click skal være, måske ikke altid helt logisk, men det underholder. Grafikken og lyden er lækker, og det er ganske gennemført. Selvom der ikke er nogen oplagt målgruppe, så vil det helt der helt sikkert være underholdning for de heldige DS-ejere, der investerer i spillet. Og for fans af Club Penguin af spillet et must!

Gamesector Anbefaler

Om Mette Munk Heilesen