Score: 7
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+PEGI Bad Language

Så er der nyt til fans af musikspillene. En større band pakke med AC/DC (tilfældigt sammenfaldende med deres comeback-turne) kan nu købes på disc i butikkerne. Hvad indeholder skiven, og er den prisen værd? Læs anmeldelsen her.

For at læse mere om Rock Band-serien helt grundlæggende og se screens, henviser vi til vores anmeldelse af Rock Band 2. I denne anmeldelse antages det, at man kender til det grundlæggende gameplay.

18 Livenumre

Når denne AC/DC-pakke udkommer på en dvd i stedet for at være tilgængelig på Xbox Live, så skyldes det, at AC/DC indtil videre foretrækker dette format, der er mere album-agtigt. Numrene stammer fra en koncert i Donington i starten af halvfemserne. Alfa og omega i denne udgave jo sætlisten, og den er som følger:

"Back in Black" (Live)
"Dirty Deeds Done Dirt Cheap" (Live)
"Fire Your Guns" (Live)
"For Those About to Rock (We Salute You)" (Live)
"Heatseeker" (Live)
"Hell Ain't a Bad Place to Be" (Live)
"Hells Bells" (Live)
"High Voltage" (Live)
"Highway to Hell" (Live)
"Jailbreak" (Live)
"Let There Be Rock" (Live)
"Moneytalks" (Live)
"Shoot to Thrill" (Live)
"T.N.T." (Live)
"The Jack" (Live)
"Thunderstruck" (Live)
"Whole Lotta Rosie" (Live)
"You Shook Me All Night Long" (Live)

Stort set alle mine favoritter med bandet kan findes på ovenstående liste, og der er kun ganske få fejlskud (jeg savner især Guns for Hire og Fire Your Guns kunne de godt have beholdt) – sådan vil de være for de fleste AC/DC-fans, og sætlisten er noget nær perfekt. Jeg ville selv have foretrukket studieversioner af numrene, eller i det mindste en blanding, men dette er en 100% live-udgivelse.

Hvis man bare ønsker at integrere sangene i sit Rock Band 1 eller 2, gøres det let via en kode, der følger med spillet – og den virker kun en gang. Vupti, så er de 18 ovenstående sange en del af dit Rock Band og kan bruges helt, som man er vant til med guitar, bas, trommer og vokal, Live multiplayer osv.

AC/DC-pakken kan dog også spilles separat med en meget back-to-basics opsætning af spillets kampagne. Kampagnen består af de 18 sange i træk, og vi er tilbage til det gamle kampagnesystem, hvor man vælger fast instrument og sværhedsgrad, når man starter spillet, og derefter kan man ikke ændre det. Noget af det helt geniale ved Rock Band 2 var ellers netop, at man kunne skifte både instrument og sværhedsgrad løbende i kampagnen. Det er noget sjusk, at det ikke er muligt i denne omgang. Det er heller ikke AC/DC, man ser på scenen i baggrunden, hvor det jo var Aerosmith, der var karikeret i Aerosmith-udgaven. Alt i alt er det tydeligt, at der ikke er brugt meget tid på det her.

Bemærk også at basspillet i AC/DC er så enkelt, at Harmonix flere steder har indsat ekstra toner, hvis man vælger bas på sværeste sværhedsgrad. Disse toner skal spilles, men høres ikke, fordi de jo ikke er i nummeret. Et meget grelt eksempel på dette er Back in Black. Så er det altså bedre at lade være.

Det er svært at karaktergive sådan en opsamling her, for i sidste ende så er det en del af det større Rock Band-univers. Det er en udvidelse og ikke at selvstændigt spil. Omvendt betaler man mere per nummer, end man gør, når man henter sange direkte over Xbox Live – og derfor bør man også forvente mere. Ud over et par achievements får man dog ikke rigtig noget, og kampagnen er meget forenklet. Så konklusionen er: Som selvstændigt spil er der ikke meget at komme efter, men hvis du vil betale æskens pris for at få 18 AC/DC livenumre tilsat dit Rock Band 1 eller 2, så køb.

Om Lasse Winther Wehner

Lasse Winther Wehner har været anmelder på Gamesector.dk siden 2003 og indholdsredaktør fra 2005. Han anmelder fortrinsvis spil til Xbox 360 og Xbox One - især shooter-genren og vestlige rollespil. Da Lasse har været gamer siden Game & Watch/bipbip-spillene gjorde deres indtog i firserne, ynder han at smide en historisk anekdote ind i sine anmeldelser, når han kan komme af sted med det.