Score: 4
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Microsoft og Xbox 360 er efterhånden kommet godt ind på alle Sonys traditionelle nicher med diverse ’ekstra fysisk tilbehør’ (*host* gimmicks *host*) til spil. Selv Singstar har nu fået direkte konkurrence i form af Lips. Et område, der var rigtig stort i de glade PS2-dage, er Eyetoy. Langt om længe tages kampen nu også op her med You’re in the Movies.

Eyetoy om igen

Først skal jeg lige høre – var Eyetoy nogensinde sjovt for alvor, hvis man var over 5½ år gammel? Det var ikke lige min kop te, men da Microsoft for efterhånden nogen tid siden lancerede Live Vision (deres Xbox 360 webcam), regnede jeg da med, at der ville udkomme Eyetoy til den store guldmedalje. Det gjorde der dog ikke, og faktisk er Live Vision ikke blevet brugt til meget andet end at sætte ens eget hoved på figurerne i Rainbow Six: Vegas-spillene - og lidt chat.

Det ændrer sig dog nu, for med You’re in the Movies kan man få ”klassisk” Eyetoy action tilsat en ekstra funktion: Ens udskejelser bliver optaget og klippet ind i en såkaldt film og kan gemmes på harddisken. Det fungerer således, at man først vælger en film, og der er lidt forskellige genrer at vælge imellem; Classic, horror, superheltefilm, sci-fi etc. Derefter spiller man fire runder med minispil, som ikke umiddelbart har noget at gøre med den valgte film. Op til fire spillere kan dyste ad gangen, selvom man oftest skiftes til at være i billedet, så man ikke egentlig spiller på samme tid. Minispillene er, hvad man kan forvente. Der er spil, hvor man skal løbe fra noget (løb på stedet), slå til ting der tilfældigt dukker op, undvige ting, trække i ting mm. Mellem nogle af runderne giver instruktøren (mere om ham lige om lidt) besked på, at der skal bruges et specifikt ansigtsudtryk eller en posering. Her har man så mulighed for at (over)spille det bedste, man har lært.

Efter de fire runders minispil og poseren, bliver udvalgte dele af ens fremførelse klippet ind i den film, man valgte fra starten. De andre tre roller udfyldes af forud-indspillede roller, med mindre man spiller fire spillere. Skuespillerne, der tilføjes, spiller meget passende ligeså amatøragtigt, som man selv gør. Filmene svarer ca. til en normal trailer i længde, og der er også trailer-agtig speak. Jeg tror, at man skal være enten et meget lille barn eller en rigtig, rigtig stiv person, for at kunne finde nogen glæde ved at se disse film, også selvom man selv optræder en smule. Det er noget grimt makværk. Den grundlæggende ide er måske god nok, men det er altså ikke udført ordentligt.

Instruktøren, der styrer hele spillet, kommer hurtigt til at gå en på nerverne, for han er helt overgearet og overspillet fra start til slut, hvilket vil sige 30 ”film”. Der er også variant, hvor man selv kan sætte klip sammen og på den måde lave sine egne film. Alt i alt har You’re in the Movies dog stærkt begrænset levetid, og hvis man køber det, skal det være til en pris, hvor man primært betaler for web-kameraet. Det skal dog retfærdigvis nævnes, at så vidt jeg kan se, får man også den typiske pakke med både spil og kamera til en god pris.

Det skal også nævnes, at spillet ikke som sådan kan betegnes som værende ret spil-agtigt. Der er en Oscar-uddeling efter hver film, og man vinder dem altså lige meget hvad, man gør. Jeg har ladet et par film køre, mens jeg har skrevet anmeldelse, og blot trykket A for at komme videre et par gange. Stadig Oscar-vinder hver gang med stor ros fra instruktøren.

You’re in the Movies er et godt eksempel på spildt umage, for der ligger måske nok et godt, eller i hvert fald halv-godt, spil gemt et sted, hvori man benytter Live Vision-kameraet til at optage sig selv, men det er ikke You’re in the Movies. Det er grimt, træls at høre på og kommer næppe til at glæde andre end (små) børn og (meget) fulde folk. Og sikkert ikke i ret høj grad.

Om Lasse Winther Wehner

Lasse Winther Wehner har været anmelder på Gamesector.dk siden 2003 og indholdsredaktør fra 2005. Han anmelder fortrinsvis spil til Xbox 360 og Xbox One - især shooter-genren og vestlige rollespil. Da Lasse har været gamer siden Game & Watch/bipbip-spillene gjorde deres indtog i firserne, ynder han at smide en historisk anekdote ind i sine anmeldelser, når han kan komme af sted med det.