Score: 5
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 3+

Så skal der synges! Disney har reddet julen for syngeglade piger og drenge og udsendt et syng-med-spil baseret på den populære High School Musical serie. Vi har lyd-isoleret vores udsendtes lejlighed og sat ham på opgaven med at finde ud af om Disney's Sing It serie kan tage kampen op med Singstar serien.

Disney’s Sing It: High School Musical 3 – Senior Year

For et par år siden dukkede et nyt fænomen pludselig op i de danske biografer. Filmene High School Musical fra Disney kom snigende og blev på kort tid utrolig populære. Jeg har ingen børn under 14 og er selv et rigtig godt stykke over 14, så jeg er bestemt ikke i målgruppen for disse film og det kan da godt være derfor at jeg aldrig rigtig har forstået deres popularitet. Men populære blev de, og en ting kan man sige om Disney: de er godt klar over hvordan man skal udnytte en succes optimalt. Så selvfølgelig skal der også udgives spil (og en masse andre ting) i forbindelse med filmene. Med en titel som High School Musical, så er det ganske oplagt at lave et sing-a-long spil og det er præcis hvad der er sket. I forbindelse med den tredje High School film kører i biograferne, er der udkommet Disney’s Sing It: High School Musical 3 – Senior Year.

Det kan så enten være ens drømmespil eller et sandt hadeobjekt. Jeg vil tro det er de færreste der vil syntes det er et ok spil. Det er et spil af enten-eller typen. Enten elsker man det eller også hader man det. Det skyldes to ting: for det første at det er et spil hvor man skal synge og det har mange folk det svært med mens andre elsker det, og for det andet at Disney står bag og så er der dømt sukkersød atmosfære og det har også en tendens til enten at være hadet eller elsket.

Essensen i spillet er, at man skal synge med på melodierne fra filmene. Altså alle filmene, og ikke kun den tredje film som lægger navn til spillet. Det drejer sig om følgende 21 sange:

Fra High School Musical
"Start Of Something New"
"Bop To The Top"
"Getcha Head In The Game"
"Stick To The Status Quo"
"When There Was Me And You"
"Breaking Free"
"We're all In This Together"

Fra High School Musical 2
"What Time Is It"
"Fabulous"
"You Are The Music In Me"
"Gotta Go My Own Way"
"Everyday"
"All For One"

Fra High School Musical 3
"Now Or Never"
"I Want It All"
"Can I Have This Dance"
"Just Wanna Be With You"
"Night To Remember"
"The Boys Are Back"
"Walk Away"
"High School Musical"

Så der er rig mulighed for at stille sig op og synge sin yndlings-sang fra én af filmene.

Der er 3 forskellige måder at spille spillet på. Den første er den obligatoriske Quick Play, hvor man blot vælger en san og en sværhedsgrad og så ellers går i gang. Man kan både spille duetter og dueller mod hinanden på denne måde, hvis man har 2 mikrofoner. Så er der Singleplayer mode, som igen er delt op i 3 sektioner: ”Sing It: School”, hvor man skal øve sig på bestemte sang-teknikker og til det formål øver sig på svære passager i de eksisterende sange. ”Gig Mode” hvor man skal lave et lille show bestående af flere sange. Den sidste måde at spille singleplayer på er ”Challlenge Mode”, hvor man skal klare sig igennem en sang helt uden visuelle hjælpemidler. Klarer man det, så åbner man op for nyt indhold i spillet. Helt nøjagtigt hvor meget indhold der er at åbne op for, skal jeg ikke kunne udtale mig om, da jeg bestemt ikke er noget stort sang-talent og havde store kvaler med at klare mig igennem en sang i Challenge Mode. Man kan også spille multiplayer, hvor der er duetter, dueller eller Team Play. Med Team Play kan op til 8 personer fordelt på 2 hold spille imod hinanden, med hinanden eller mikse det.

Er man fan af High School Musical serien, så er Disney’s Sing It: High School Musical 3 – Senior Year svær at komme uden om. Ingen tvivl om at der er masser af indhold for for de fans der kan lide den musik. For andre, som blot kan lide at synge med er det mere tvivlsomt om der er nok kød på dette spil til at hive dem væk fra mere mainstream syng-med spil.

Om Frank F Pedersen