Score: 6
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:


Udgiver(e):
PEGI 3+

Ja det måtte jo ske på et tidspunkt. Et Singstar spil udelukkende med de bedste sange fra de mange kendte og elskede Disney film. Det lyder jo slet ikke som nogen dum ide og der er jo masser af os gamere, der er lidt op i årene, som gerne indrømmer, at vi kan synge med på alle sangene fra Løvernes Konge eller Den Lille Havfrue. Men holder det i længden?

Kortvarig fornøjelse

Vi indrømmer blankt, at det på papiret er en rigtig god ide - at lave et Singstar udelukkende med Disney "hits". Rigtig mange gamere kender de klassiske Disney sange og langt hen af vejen er det ofte sangene man husker fra de klassiske Disney film man så i sin barndom eller ungdom. Men i samme sekund spillet starter op begynder en bange anelse at gnave i vores baghoved. Av! Ja spillet er på dansk. Altså sådan helt på dansk.

Singstar best of Disney byder på 20 forskellige danske sange fra ca. 15 forskellige Disney film af varierende alder og popularitet. Nogle af sangene er efter min mening helt oplagte hits og nogle af de absolut bedste Disney sange, som alle bør være klar til at synge med på - for eksempel Junglebogen sangen ”Det Rent og Skært Nødvendige”, Askepot sangen ”Musenes Arbejdssang”, som de fleste sikkert kender på dansk fra Disneys Juleshow og ikke mindst Løvernes Konge klassikeren ”En Verden af Liv”... men helt ærligt så ville jeg hellere have sunget de engelske versioner som f.eks. Circle of Life og Bare Necessities.

Den komplete liste over sangene er:
101 Dalmatinere - Cruella De Vil
Aladdin – Et helt Nyt Liv
Lady og Vagabonden – Jeg Ka' Li' Ham
Aristocats – Hvem Ville Ikke Gerne Være Kat
Skønheden og Udyret – Det er Ganske Vist
Tarzan - Menneskesøn
Toy Story – Du er Min Bedste Ven
Peter Plys – Hej Lille Plys
Den Lille Havfrue – Havet er Skønt
Den Lille Havfrue – Gi' Det Kys
Løvernes Konge – Jeg Bliver Meget Snart Majestæt
Løvernes Konge - En Verden af Liv
Askepot - Bibbidi-Bobbidi-Boo
Askepot – Musenes Arbejdssang
Junglebogen – Det Rent og Skært Nødvendige
Junglebogen – Et Menneske Ligesom Du
Tornerose – Fortæl Mig
Tornerose – Vi Mødes I en Drøm
Peter Pan – Flyv Nu Med
Peter Pan – Så Går Vi Ud I Verden

Man kan undre sig over hvorfor nogle andre klassiske Disney sange mangler, for eksempel ”Når Du Ser et Stjerneskud” eller sangene fra Snehvide. Men samlet set er der sange nok til en god aftens underholdning - men så heller ikke mere. 20 sange (plus de fem obligatoriske remixes) er absolut i underkanten, når et normalt Singstar spil byder på 30 sange. Dog er Singstar Syng med Disney en kende billigere end normale Singstar titler - men hvorfor ikke bare fylde spillet op, så at sige - hvorfor ikke inkludere nogle flere numre? Der er jo nok at tage af og det ville forlænge levetiden.

Spillet er jo klart møntet på de yngste Singstar spillere, men det er langt fra sikkert at de ender sange som Den Lille Plys og Jeg Ka' Li Ham. Men der er ingen tvivl om at de danske numre gør spillet bedre egnet til et helt unge publikum end det gør til gamle nisser som undertegnede. Vores screenshots til denne anmeldelse er fra den engelske version – derfor den engelske tekst på dem.

Selvom der er nogle gode sange i Singstar Syng med Disney, så er levetiden på pakken kort - selv hvis man er fanatisk Disney-fan. Spillet vil måske egne sig meget godt som et sjovt lille supplement til de andre Singstar spil, men det er næppe et af de Singstar spil man vil hive frem hver gang der er fest (med mindre man holder børnefødselsdag mere end en gang om året). Er man stor fan af Disney sangene, så kan man overveje en investering - alle andre er nok bedre tjent med at låne eller leje spillet i første omgang.

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).