Spore: Creepy & Cute

Score: 4
Udkommer til:
Anmeldelsen dækker:

Udvikler(e):
Udgiver(e):
PEGI 12+PEGI Violence

Electronic Arts har fat i den lange ende - og det ved de udmærket godt. De serverer et super hit til PC - for eksempel The Sims 2 og derefter frigiver de løbende store og små udvidelser til de sultne fans. Man kan diskutere værdien af disse "stuff" pakker, der indtil videre er udkommet til The Sims 2, men en ting er sikkert - de sælger. Derfor bliver konceptet nu kopieret til Spore, der får sin første "parts" pakke.

Flere arme og ben.

Elctronic Arts har allerede lovet os en udvidelsespakke, der skal udbygge selve rum-delen af Spore, men indtil den kommer og udvider spillets gameplay i den sidste og meget omfangsrige fase af spillet, må vi "nøjes" med den første officielle udvidelsespakke til Spore - nemlig Spore: Creepy & Cute.

Pakken er en "parts" pakke, der på mange måder minder om de mange "stuff" pakker, der på den seneste tid har fejret kapitalisme og privatforbruget i The Sims 2 ved at introducere rå mængder af nyt ragelse, som Simmer kunne købe. Med andre ord så tilføjer Spore udvidelsen udelukkende mange flere af de ting, der allerede er med i spillet i forvejen - for eksempel flere "komponenter" at bruge, når man skal skabe sine væsner.

Udvidelsen kan anvendes med Spore, men også med Creature Creator, hvis man har købt en enkeltstående version af det. Med udvidelsen får man 60 nye kropsdele, fordelt med nye elementer i hver af spillets kategorier (munde, øjne, "hænder", fødder, lemmer samt detaljer). Disse er faktisk et ret stort supplement til den allerede eksisterende mængde af designmuligheder og har man spillet Spore i vildskab, kan man måske godt trænge til lidt ekstra valgmuligheder, når man skal designe sit nye søde eller uhyggelige væsen.

Pakken kommer også med en række nye farveskemaer (nogle Creepy - andre Cute). Disse er måske ikke helt så epokegørende vigtige, som nye kropsdele (som ret beset heller ikke er vigtige, men dog det bedste i pakken) og det samme kan siges for udvidelsens to nye baggrunde, til selve Creature Creator modulet i spillet. Der er helt præcis tale om 36 paint scripts og 12 paint themes samt 24 nye animationer.

Og det er så det. For godt og vel 100 danske devaluerede er det hvad du får ud af Spore: Creepy & Cute. De nye kropsdele og temaet om Creepy og Cute er da meget sjove, men om jeg ligefrem vil hoste op med over 100 kroner for dem er nok tvivlsomt. Sagt med andre ord, så skal man virkelig være stor fan af Spore og virkelig savne ekstra i Creature Creator delen af spillet, før en investering i denne pakke virker som et godt køb.

Som med de fleste andre The Sims 2 stuff pakker er jeg af den opfattelse, at en udvidelse som denne burde være udgivet som et gratis download.

Om Henrik Schou

Henrik Schou har skrevet om spil siden 1997, hvor han var med til at lave spil-programmet "Hi-Score" for TV-Danmark. Derfra gik det til Jubii's spilsider i 1998. Der fungerede han som skribent ind til år 2000, hvor han startede www.gamesector.dk. Siden da har han fungeret som ivrig skribent - især når der skal skrives om rollespil og strategispil og ikke mindst klassiske point-and-click adventures (hvis død han dagligt begræder).